Arapović iz NVO prelazi u politiku

Adis Arapović iz Centra civilnih inicijativa potvrdio je kako napušta nevladin sektor i prelazi u politiku.

Bosna i Hercegovina 09.01.2018 | 09:58
Arapović iz NVO prelazi u politiku
Arapović se pridružuje Savezu za bolju budućnost,  gdje će voditi izborni štab.

U izjavi za portal Avaz.ba, Arapović je kazao kako je od početka godine izvan CCI-ja.

"Zvanično i vrlo transparetno, na vlastitu inicijativu sam od početka godine izvan CCI-ja dao otkaz na menadžersku poziciju. Svjestan sam složene situacije u zemlji, svjestan strašnih socijalnih pritisaka koje narod osjeća, svjestan nesposobnosti vladajuće stranke, prije svega kod Bošnjaka, odlučio da uđem u borbu za svjetliju budućnost, u borbu za Zapad, budućnost, svjetlost i slobodu, umjesto Istoka, prošlosti, tame i terora koja nam se servira već pune dvije ili tri godine, a sve pod krinkom uspješnih reformi, a svako od nas zna kako je to neuspješno i kako zemlja svakim danom propada sve više", istakao je Arapović.

Dodao je kako će njegova borba od ovog trenutka biti neskrivena i otvorena za svakog čovjeka.

"Borit ću se za svakog čovjeka, koji danas vjerovatno razmišlja zbog čega je život izgubilo 200 hiljada ljudi u ovoj zemlji, zbog čega se borimo da gradimo sela, gradove i puteve kad u njima neće biti ko da živi ni ko da se tim putevima vozi. Moja borba će biti neskrivena", zaključio je Arapović.

(Avaz.ba)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

09.01.2018 09:01

Kao i ostali političari boriće se samo za svoj stomak i svoj džep.

ODGOVORITE
Name

AVDAGA

09.01.2018 19:49

Fahro je najvece zlo u BiH.

Name

Kiki

09.01.2018 09:08

Sinoć sam gledao emisiju na FTV,bili su gosti Arapović,Srdjan Puhalo,Ognjen Tadić i neki lik ne znam ga.Arapović je promjenio priču 100%,očigledno je da svako ima svoju cijenu.Sramotno,od onakvih stavova čovjek predjelu na pojedinačnu odgovornost svih gradjana.Baš sam razočaran.Ognjen i taj četvrti,mislim SDP su obični demagozi.Srdjan Puhalo,svaka mu čast, razvalio ih je običnom i krajnje ljudskom pričom.Arapović je veliko razočarenje.Doduše,imao je dobru uvertiru za ulazak u politiku,supruga mu je Radončićeva zamjenica.Žene ratove počinju.....a pare ih vode....

ODGOVORITE
Name

Kizo

09.01.2018 09:16

Da je stupio u politiku samostalno,imao bi armiju sljedbenika iza sebe.Šteta

ODGOVORITE
Name

poskok

09.01.2018 09:18

Standardna putanja!?Tako svi rade, steknu malo prepoznatljivosti pa trk u politiku da to naplate?

ODGOVORITE
Name

Stefan

09.01.2018 09:28

Razumijem ja njega,velike su tu pare....teško je odbiti sve to,ali da barem ostane 50% dosljedan svojim stavovima.Ma čovjek je kupljen i ima da zagovara ono što mu se naredi i kraj priče.

ODGOVORITE
Name

Igor

09.01.2018 09:46

Borice se sa Fahrom a o toj borbi ce pisati Avaz. Pokenjao si se na sve sto si dosad radio .

ODGOVORITE
Name

Tag

09.01.2018 20:55

Sto se tice obicnih ljudi, ko god moze, treba da bjezi odavde. Veliki prljavi kapital, jaci je od svega pozitivnog ovdje. Ko me moze da ode, mora biti svjestan da moze samo cekati lraj.

ODGOVORITE