Intimni detalji o porodici Tramp

Za pet dana, tačnije 9. januara, svetlo dana napokon će ugledati nova knjiga Majkla Volfa, pod nazivom "Fire and Fury: Inside the Trump White House", koju svet s nestrpljenjem iščekuje, ali ne i američki predsednik Donald Tramp i njegova porodica

Svijet 04.01.2018 | 15:28
Intimni detalji o porodici Tramp
Kako to biva, uoči izlaska knjige u javnost su "procureli" i neki zanimljivi delovi, koji su odmah uzburkali duhove u Beloj kući. Autor knjige Majkl Volf proveo je mesece unutar Zapadnog krila, gde je često bio i bez nadzora, i tako iz prve ruke dobio uvid u sve što se događa u Trampovom timu. Sve to stavio je na papir, a rezultat je knjiga prepuna "sočnih" detalja, koja se nikako ne sviđa Trampu, ali ni prvoj dami, Melaniji Tramp.

Naime, upravo u knjizi opisana je Melanijina reakcija na pobedu njenog supruga nad Hilari Klinton. Prema navodima autora knjige, Melanija je bila u suzama, nimalo srećna zbog činjenice da je Donald Tramp postao američki predsednik u novembru 2016. godine.



Stefani Grišam, zadužena za odnose s javnošću prve dame, odmah je poslala službenu izjavu, u kojoj se ograđuje od tih napisa:

"Knjiga je očigledno pisana kako bi bila rasprodata u rekordnom vremenu, ali na odeljenju gde se nalaze knjige fikcije. Gospođa Tramp podržala je od početka odluku svog supruga da sekandiduje za predsednika, te ga je čak i sama ohrabrivala u tom naumu. Bila je uverena u njegovu pobedu i itekako srećna kada se to dogodilo."



Nije trebalo dugo ni da Bela kuća pošalje službeno saopštenje: "Knjiga je prepuna lažnih i netačnih navoda individualaca koji nemaju nikakav pristup ili uticaj na Belu kuću. Može se jedino opisati kao lažna tabloidna fikcija s očajničkim pokušajima da bude relevantna."

U novoj knjizi na "meti" je i Trampova ćerka Ivanka, koju je autor okarakterisao kao "ženu koja silno želi da bude prva predsednica".



"Prihvatajući rizik, Džered i Ivanka odlučili su da prihvate pozicije u Zapadnom krilu. To je bila njihova zajednička odluka, a između sebe doneli su još jednu: ukoliko se, nekad, u budućnosti pruži prilika, ona će biti ta koja će se kandidovati za predsednicu."

Osim te zanimljivosti, Volf je otkrio i da Ivanka svog oca drži na odstojanju, a iza leđa čak i ismejava njegovu frizuru.

"Često je svojim prijateljima opisivala kako se otac podvrgnuo hirurškom zahvatu ugradnje kose - prvo mu je smanjeno vlasište. Taj deo okružen je kosom, koja se nalazi sa strane i na prednjem delu, a sve je napravljeno tako da se "sastanu" u sredini", nakon čega lakom za kosu sve se to učvrsti. Boja "Just for Men", koju koristi, a koju bi opisivala komično, što je duže stajala na kosi, postajala bi tamnija. Njegova nestrpljivost rezultirala je time da mu je kosa postala narandžasto-plava."

Zanimljivi su i detalji iz knjige u kojima se tvrdi kako se sam Tramp itekako boji kako bi neko mogao da ga otruje, zato je njegova omiljena hrana ona iz poznatog lanca brze hrane. Naime, razlog zašto se često tamo hrani je taj što niko nije znao unapred kada će se i u kojem restoranu pojaviti, a i sva hrana tamo unapred je pripremljena po sigurnosnim standardima, te nema šanse da mu neko podmetne otrov.



Osim toga, zbog straha od zaraze, niko od zaposlenih u Beloj kući ne sme da dira njegovu četkicu za zube, kao ni ostale lične stvari.

Uz sve to, američkom predsedniku itekako je teško palo da se prilagodi na novi život u Beloj kući:

"Trampa je Bela kuća itekako uznemirila i smatrao ju je pomalo strašnom. Zato se odmah povukao u svoju privatnu spavaću sobu, a to je bilo prvi put, otkako su u Beloj kući živeliKenedijevi, da predsednički par ima odvojene sobe. U prvim danima boravka, naručio je čak dva televizora, iako ih je u sobi imao već tri, te rezu za vrata, a sastao se i s Tajnom službom koja je insistirala da imaju pristup u sobu. Zabranio je osobama zaduženim za čišćenje da pospremaju njegove majice s poda rečima: "Ako je moja majica na podu to je zato što ja tako želim!" A onda je postavio i niz novih pravila", stoji između ostalog u knjizi.

Izvor: Kurir/Stil

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

04.01.2018 16:48

A 9 Januara na promociju kod Dode???

ODGOVORITE
Name

Ma

04.01.2018 19:46

Ma, tu ce Dodo prvi da zagrize...l