Sutra suvo uz sunčane periode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se nakon oblačnog jutra očekuje suvo vrijeme sa temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine.

Bosna i Hercegovina 03.01.2018 | 16:13
Sutra suvo uz sunčane periode
Tokom noći biće oblačno sa kišom, a u brdsko-planinskim predjelima padaće snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do jutra će padavine prestati u većini predjela, samo će ponegdje na istoku biti kiše i susnježice, a u višim predjelima snijega.

Tokom dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima i temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine. Do slabijeg naoblačenja doći će u popodnevnim i večernjim časovima.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do četiri stepena, u višim predjelima od minus pet stepeni, a najviša dnevna od pet do 11 stepeni, na planinama od dva stepena Celzijusova.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus osam, Han Pijesak jedan, Ivan sedlo dva, Sokolac, Kalinovik, Rudo, Srbac i Višegrad tri, Gacko, Mrakovica i Zenica četiri, Mrkonjić Grad pet, Šipovo, Doboj i Prijedor šest, Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla sedam, Bileća, Srebrenica, Zvornik i Foča osam, Ribnik i Gradačac devet, Banjaluka, Bijeljina, Brčko, Grude, Široki Brijeg i Stolac 10, Bihać, Mostar, Sanski Most i Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar