Domu zdravlja aparat na poklon

Udruženje građana „Sedmi april“ iz Štajera iz Austrije doniralo je Domu zdravlja u Višegradu novu oridinaciju sa aparatom za ultrazvuk, EKG i aparat za mjerenje pritiska kao i sondu abdomale i ostalu opremu.

Republika Srpska 02.01.2018 | 21:29
Domu zdravlja aparat na poklon
Saznajemo da je vrijednost donacije više od 30.000 evra.

Ovaj vrijedan poklon uručio je Direktoru Doma zdravlja Snežani Đurović humanitarac Hajrudin Gušo, koji je i predsjednik tog udruženja u Štajeru.
„ Mnogi zdravstveni radnici treba da uče šta je struka, ljudskost i humanost od ljekara i medicinskog osoblja u Domu zdravlja u Višegradu , rekao je Gušo i dodao da će ovakvih pomoći još biti.



On je naveo da je svoju doprinos ovoj akciji dao i Darko Kozarac koji radi u Austriji.

Akcija sakupljanja novca za nabavku opreme inicirana je od Hajrudina Guše.

„U maju 2016.godine brzom intervencijom ljekara i medicinskog osoblja Doma zdravlja u Višegradu spašen život mom bratu Mehmedu koji živi u Drinsku i to im nikad neću zaboraviti“, istakao je Gušo.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

BRANKO

02.01.2018 20:45

Svaka cast ljudino, bog ti sve dao. Malo nam samo fali da budemo ljudi, neka je samo pozitivno. Srbi i Bosnjaci kad svezu zastavu ovdje ce blagostanje biti a trun nas dijeli, jedan smo narod. Hajro bravo svaka cast stari. LP

ODGOVORITE
Name

replikar

03.01.2018 08:06

Nikad zastave nećemo vezati. Opominje nas Brod na Drini, Korićka jama i ostale a njih opominje Srebrenica, Vlasenica... Ne treba živjeti u iluzijama nekog bratstva i jedinstva. Skupo je koštalo i jedne i druge... Pogotovo tako lakomislene poput tebe. Krvava je ova zemlja. Prokleta. Narodi proklinju jedni druge. Kletve stižu i jedne i druge. Ista nam je krv ali smo se razrodili jednom zauvijek. Nema nam pomoći ni jednim ni drugima. Danas ćemo sjesti, jesti i piti a sutra ćemo se klati. Prekosutra bi opet jeli i pili skupa. Nesoj smo postali i jedni i drugi. Ovo je lijep gest ali jadni smo i mi i ova zemlja kad EKG-aparat dobijamo od humanitaraca. Jadni smo kad djecu liječimo sms-porukama. Jadni smo kad nas i stranci i ovi domaći đilkoši razvlače 25 godina. 25 godina nas hajcaju da se koljemo i ubijamo i kočimo jedni druge u svemu. Najgore je što su uspjeli u tome maksimalno. I uspjevaće i dalje jer su nam isprali mozgove. U ovom tekstu će svi prvo vidjeti muslimansko ime i prezime a ne čovjeka koji je uradio dobro djelo. Vjerujem da većina Srba-Višegrađana iz Štajera nije ni učestvovala u akciji niti je htjela da učestvuje samo jer je vodi neki musliman/Bošnjak. Isto tako ni njegovi sunarodnici jer kupuje to za neki srpski Višegrad. Ipak njegov uspjeh je za svaku pohvalu i Bože daj još ovakvih ljudi i akcija.

Name

re Branku

03.01.2018 08:08

Veži ti šta hoćeš i s kim hoćeš. U ime naroda ne piši a pogotovo ne u moje ime.

Name

mehmed iz Drinskog

03.01.2018 08:20

Nismo jedan narod niti ćemo ikad biti Branko. Te svoje jugo-nebuloze prosipaj nekim drugim penzionerima i komunistima. Znamo mi vrlo dobro ko je uš a ko fukara. Ko je soj a ko nesoj. U Štajeru ima i 70 srpskih porodica. Pomogoše li ovu akciju?Čast izuzetcima ali većina nije jer je Hajro vodio. More mrrrrš

Name

MAKSIM STANISIC

03.01.2018 19:44

Jebem ti narod kojem niko ugodit ne moze , tesko bogu s nama kakvi smo, a sto ga Dodik nije donirao onda? Znate li ista lijepo reci, niko ne valja i nista ne valja, covjek je to uradio ljudski, niko nije trazio, mogao je da ne donira. A vi novi " focaci" hm, na nivou ste nema sta. Dodik vam dobro mozak ispira. Za 5 g.ce te se svi iseliti od siromastva, glasajte za Dodu i dalje.

Name

...

02.01.2018 22:04

Dokle vise te donacije, pa zar ova nasa usrana drzava nije u stanju to da kupi

ODGOVORITE
Name

Foca

03.01.2018 10:29

Tako su i Bolnici u Foci poklonili aparat za anesteziju "vrijedan" 50000 eura a on vrijedi 2000 dolara. Izraubovan u Austriji pa ga stavili na sleper i dovezli u Focu. Nemojte nam vise nista poklanjati, ostavite sebi.