"Šumi, nismo te zaboravili..."

Četiri godine prošlo je od nesreće Mihaela Šumahera na skijanju u Francuskoj. . .

Ostali sportovi 29.12.2017 | 22:15
"Šumi, nismo te zaboravili..."
Mihael Šumaher je pre četiri godine doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima. Zbog teških povreda glave šest meseci proveo je u veštački izazvanoj komi, a posle tačno devet meseci u bolnici otpušten je na kućno lečenje.

Od tragedije sedmostrukog šampiona Formule 1, javnost je saznala veoma malo stvari. Nagađalo se da ima samo 45 kilograma, da ne može da govori, kreće se i samostalno funkcioniše, da praktično živi kao biljka, ali sve to su samo "rekla-kazala" priče.

Porodica Mihaela Šumahera - supruga Korina, sin Mik i čerka Đina Marija - uspela je da se izoluje u Švajcarskoj u njihovoj vili u kojem žive sa bivšim šampionom Formule 1.

Mihaelova dugogodišnja predstavnica za medije Sabine Kem takođe uspeva da sačuva od znatiželjnih u kakvom je zapravo stanju bivši as.

U razgovoru za francuski "L'Ekip" Sabine je ostala "zakopčana".

"Svako razume situaciju. To je pitanje dostojanstva", rekla je Kem, napomenuvši da je porodica i dalje izričita u tome da želi da sačuva svoju privatnost.

Ona je potvrdila da svaki tekst koji se pojavi u medijama bazira se isključivo na pretpostavkama, pa je tako porekla i informaciju da će Šumaher otići na lečenje u SAD.

"Stvari se same tumače i šire dalje", biranim rečima rekla je Šumaherova predstavnica za medije.

Uprkos tome što javnost dobija samo "mrvice" već četiri godine, interesovanje o stanju Mihaela Šumahera ne jenjava.

Zvanična Facebook strana Mihaela Šumahera redovno se ažurira fotografijama i snimcima njegovih trka, kao i informacijama o dobrotvornoj organizaciji koju je porodica osnovala pod nazivom "Keep fighting" (Nastavi borbu).

"Hvala svima koji nas podržavaju i podstiču druge ljude da nikada ne odustaju. Već godinama naša porodica dobija pozitivnu energiju od ljudi koje je moj otac inspirisao. Želimo da kanališemo tu podršku i energiju u snagu koja je neophodna za borbu", napisao je nedavno na Instagramu Mik, sin Mihaela Šumahera povodom godišnjice rada dobrotvorne organizacije.

Borba se nastavlja. "L'Ekip" je na naslovnoj strani objavio "Šumi, nikada te nećemo zaboraviti"! Baš tako...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar