Video: Nedović - ubitačan kao nikada prije!

Nemanja Nedović, košarkaš Unikahe iz Malage, igra možda i najbolju sezonu u karijeri.

Košarka 29.12.2017 | 10:30
Video: Nedović - ubitačan kao nikada prije!
Srpski košarkaš pravi je lider ekipe koju predvodi sa klupe Đoana Plaze i kada je on na terenu igra Unikahe je mnogo većem nivou.

Lokalni španski portal iz Malage "Sur" piše kako je Nedović svake godine rastao i da treće sezone u ovom timu beleži ubedljivo najbolje brojke.

Ne samo što je najbolji poenter Unikahe sa oko 15 poena po meču u Evroligi i Endesi, bivši košarkaš Golden Stejt Voriorsa je i najboli asistent ekipe.

Kako navodi "Sur" Nedović je ove sezone postao ubitačan kao nikada pre. U Evroligi bolji poenterski učinak imaju samo Šved, Dončić, De Kolo, Grin i Šengelija, dok je u Endesa ligi 13. najbolji strelac.

Nekadašnji bek Crvene zvezde oduvek je važio za velikog talenta, a prethodnih sezona je to i pokazivao, samo mu je falila konstantnost.

Nedović je i ove takmičarske godine propustio nekoliko utakmica zbog manjih povreda, ali igra u kontinuitetu i zadovoljstvo ga je gledati na terenu.

Srpski košarkaš je prve sezone u Unikahi prosečno beležio 9,6 poena, druge 12, dok ove u proseku postiže 14,6 poena. Ukoliko ga povrede zaobiđu, Nedović bi ove sezone mogao da izraste u jednog od najboljih igrača u Evropi.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar