I dalje potraga za tijelom mladića

Pretraživanjem preostalog dijela korita rijeke Miljacke do ušća u Bosnu, danas će biti nastavljen 14. dan potrage za Aldinom Mulićem /28/ koji je 13. decembra upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Bosna i Hercegovina 26.12.2017 | 10:34
I dalje potraga za tijelom mladića
Nakon što je juče u dva navrata podignuta brana na Bentbaši i značajno smanjen nivo vode rijeke Miljacke, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite /FUCZ/ dva puta su se spuštali u rijeku i do mraka pretražili korito.

Neke lokacije u jučerašnjoj pretrazi korita Miljacke zbog nepristupačnosti i dubine vode preko dva metra nisu mogle biti detaljno pretražene, te će danas još jednom biti podignuta brana na Miljacki kako bi se za tri-četiri sata ove lokacije detaljno pretražile, saopšteno je iz FUCZ.

Planirana je pretraga četiri lokacije koje će danas biti intenzivnije pregledane. Prva dionica je od parkinga RTV Doma prema ASA autu u dužini od 400 metara, druga se nastavlja na prvu od FIS-a nizvodno, treća dionica je iza bivše Fabrike "Zora", dok je četvrta dionica od mosta kod Tržnog centra Viza.

Planirano je da pretraživanje korita rijeke Miljacke danas bude završeno, a ako tijelo Aldina Mulića ne bude pronađeno biće isključena mogućnost da se ono nalazi u Miljacki, pa će se potraga nastaviti nizvodno rijekom Bosnom, prenosi "Kliks".

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar