Hejlijevu vide kao predsjednika SAD

Vojni analitičar američkog televizijskog kanala "Foks njuz" Ralf Piters tvrdi da bi aktuelna ambasadorka SAD u UN Niki Hejli "mogla da postane prva predsjednica" u istoriji ove zemlje i upoređuje je sa nekadašnjom britanskom premijerkom Margaret Tačer.

Svijet 23.12.2017 | 17:40
Hejlijevu vide kao predsjednika SAD
"Njuzvik" piše da ovaj penzinisani potpukovnik vojske SAD "vidi potencijal" u 45-godišnjoj Hejlijevoj, nakon što se ona usprotivila kritikama iz UN na račun odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prijestonicu Izraela i tamo preseli ambasadu SAD.

Podsjeća se da je Generalna skupština UN u četvrtak sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila "nevažećom i poništenom" Trampovu odluku, ali je Hejlijeva, kćerka indijskih Sika kojoj je rođeno ime Nimrata Randava, insistirala na tome da će SAD preseliti ambasadu u Jerusalim.

Navodi se da je Piters pohvalio bivšu guvernerku Južne Karoline, koja je prije tog glasanja izjavila da bi ova rezolucija mogla da natjera SAD da povuku finansiranje UN, ali ju je istovremeno upozorio da ne izgovara prijetnje "koje nije spremna da ispuni".

Piters je u emisiji "Obavještajni izvještaj" posavjetovao Hejlijevu da razmišlja prije nego što uđe u sukob sa nekim i da bira borbe u kojima može da odnese pobjedu.

"Ta prijetnja oko ukidanja finansiranja bila je nepromišljena. Mi svavako nećemo da ukinemo finansiranje zemljama poput Jordana ili čak Egipta u ovako kritičnim vremenima. Ja to što je uradila u potpunosti podržavam kada su u pitanju emocije, ali morate da budete taktički dobri isto koliko i strateški", rekao je Piters.

"Njuzvik" podsjeća da je Piters u ranijoj izjavi datoj početkom protekle nedjelje za Hejlijevu rekao da je "na putu da bude američka Margaret Tačer", bivša predsjednica vlade Velike Britanije.

Podsjeća se da je Hilari Klinton, koja je 2016. u ime Demokratske partije bila prva žena koja je nominovana za kandidatkinju neke velike stranke za predsjednicu SAD, u oktobru ove godine izjavila da se "neće ponovo kandidovati" nakon poraza od Trampa.

"Njuzvik" ipak ističe da se senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren smatra glavnim kandidatom demokrata za predsjedničku izbornu trku 2020. godine.

Izvor: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

suljic

23.12.2017 16:43

Ako bog da ona ce donijeti mir u svijetu

ODGOVORITE
Name

Kiro

23.12.2017 16:52

Ima otrovan jezik, još malo,pa kao Madlejn Olbrajt.Još nije naletjela na pravog muškarca,koji bi napravio covjeka od nje.Zmija!

ODGOVORITE
Name

Re

23.12.2017 17:18

Eto ti sve znas,cudi me da joj nisi savjetnik.

Name

Kiro

23.12.2017 17:28

Ti si garant sada prvi puta cuo za nju.

Name

MS

24.12.2017 07:44

Neka je davo nosi, ona ce rat izazvati ameri dobro nikome ne donose.

Name

popara

23.12.2017 16:58

Mnogi glumci, hostapleri,svercer,lopovi,su bili predsjednici,zasto ne bi i ona.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

23.12.2017 17:11

Na šta ova liči. Moguće je , izgled joj je stravičan, čist horor, baš ono što oni traže, kao da je iz pakla izašla. Ova će biti vrhunac, što se tiče precjednika, ako Trump ne bude kako stvari idu posljednji.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

24.12.2017 07:26

Ništa to nije čudno, u Americi može biti predsjednik bilo ko. To je dokazao Tramp, pa zašto nebi bila i ova ambasadorka. Bitno je imati novac, koji uglavnom dobiješ od donatora i lobista, a onda kada te izaberu vraćaš usluge tim istim donatorima. To je dokazao Tramp svojim odlukama. Od poreske reforme koja ide u korist najbogatijim, do Jerusalima gdje je ispoštovao Izraelski lobi, pa suspenzije Sporazuma o klimatskim promjena gdje je išao na ruku opet bogatim industrijalcima itd. Svijetom u stvari, pa tako i Amerikom vladaju bogate međunarodne korporacije, odnosno kapital, novac.

ODGOVORITE