ITA: "Viola" bolja od Kaljarija, Radovanović asistirao!

Fudbaleri Fiorentine pobedili su večeras u gostima Kaljari sa 1:0 u utakmici 18. kola italijanske Serije A.  Milenković debitovao za Fiorentinu! Nekadašnji član Partizana konačno zaigrao za Fiorentinu. I to od prvog minuta! "Viola“ pobjedom nad Kaljarijem preskočila Atalantu i Milan.  Odlična partija bivšeg štopera Partizana.

Fudbal 22.12.2017 | 23:22
ITA: "Viola" bolja od Kaljarija, Radovanović asistirao!
Fiorentina je do pobede došla golom Kume Babačara u 82. minutu na asistenciju Federika Kijeze.

Kaljari je meč završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Žoao Pedro dobio direktan crveni karton u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Fiorentina je sada sedma na tabeli sa 26 bodova, dok je Kaljari 15. sa 17.

Ranije danas Bolonja je sa 3:2 pobedila Kjevo. Bolonja je povela preko Destra u četvrtom minutu, izjednačio je Inglese u 32. da bi Verdi koji je asistirao kod prvog gola Bolonje i sam dao gol u 50. minutu za 2:1.

Kjevo do novog izjednačenja dolazi u 85. minutu kada je mrežu posle asistencije Ivana Radovanovića zatresao Kalčatore sjajnim udarcem s boka. Bolonja sa desetoricom uspeva da postigne još jedan gol. Destro je u nadoknadi iskoristio katastrofalan kiks odbrane Kjeva i pogodio za 3:2.

Gol rezerviste Kume Babakara bio je dovoljan za trijumf kojom je „Viola“ na tebeli preskočila Atalantu i Milan, koji će u subotu sastati na San Siru.

Senegalac je ušao u igru u 70. minutu, a 12 minuta kasnije sjajno se ubacio na ivicu peterca i rutinski skrenuo loptu u mrežu poslije dobrog ubacivanja Kjeze.

Fiorentina je tako konačno probila bedem na Sardiniji, poslije 26 šuteva ka golu, od kojih sedam ka golu, dok je na drugoj strani njihov golman Mario Sportielo samo jednom morao da interveniše.

Njegova odbrana odlično je odradila posao, a u njoj je po prvi put zaigrao Nikola Milenković, i to od prvog minuta.

Mladi srpski fudbaler, za kojeg je Fiorentina platila Partizanu 5,1 milion evra od dolaska u Firencu nije proveo ni minut na terenu, ne računajući nekoliko prijateljskih utakmica prije početka sezone.

Ni gol za pobjedu 3:2 protiv Braunšvajga nije međutim bio dovoljan Milenkoviću da se nametne treneru Stefanu Pioliju koji ga je mjesecima upisivao u protokol, ali ga nikada nije dizao sa klupe.

Italijanski stručnjak možda promijeni mišljenje nakon utakmice na Sardiniji, koju je Milenković dobro odradio do 82. minuta kada je svoje mjesto prepustio Karlosu Sančezu.

Fiorentina je ovom pobjedom produžila niz bez poraza u prvenstvu na šest utakmica, od kojih je ovo drugi trijumf.

Meč na Sardiniji domaćin je završio sa igračem manje pošto je Žoao Pedro zaradio crveni karton zbog namjernog udaranja protivnika.

SERIJA A - 18. KOLO:

Kjevo - Bolonja 2:3 (1:1)
/Ingleze 32, Kaćatore 85 - Destro 4, 90, Verdi 50/

Kaljari - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Babakar 83/

Subota:

Lacio - Krotone (12.30)
Đenova - benevento (15.00)
Napoli - Sampdorija
Sasuolo - Inter
SPAL - Torino
Udineze - Helas Verona
Milan - Atalanta (18.00)
Juventus - Roma (20.45)

TABELA: Napoli 42, Juventus 41, Inter 40, Roma (-1) 38, Lacio (-1) 33, Sampdorija (-1) 27, Fiorentina (+1) 26, Atalanta 24, Milan 24, Bolonja (+1) 24, , Torino 23, Udineze (-1) 21, Kjevo (+1) 21, Kaljari (+1) 17, Sasuolo 17, Krotone 15, Đenova 14, SPAL 14, Helas Verona 13, Benevento 1.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar