PL: Spektakl na "Emirejtsu"!

Arsenal "vaskrsao", 3 gola za 380 sekundi i remi! Arsenal i Liverpul su priredili spektakl u 19. kolu Premijer lige na Emirejtsu odigravši nerešeno 3:3.  Za šest minuta četiri gola, od ukupno šest. Arsenal i Liverpul još jednom su odigrali sjajnu utakmicu! SVEMIRSKI FUDBAL! Nema tog epiteta, niti reči koja bi dovoljno kvalitetno opisala količinu adrenalinom nabijenog fudbalskog ludila viđenog u srcu Severnog Londona u režiji Arsenala i Liverpula!

Fudbal 22.12.2017 | 23:15
PL: Spektakl na "Emirejtsu"!
U meču punom preokreta, kako igrački, tako i rezultatski prvi je poveo Liverpul koji je u prvom poluvremenu imao loptu u nogama i inicijativu.

Dva dobra pasa na sredini terena, Salah na boku i malo sreće za Liverpul, tek lopta dolazi do glave Filipa Kutinja koji prebacuje u 26. minutu Petra Čeha i Liverpul od tada vodi 1:0.

Koliko odbrane neće funkcionisati već do tada je pokazao Mejtand-Najls koji je dobrano kasnio za Kutinjom kada je ovaj dao gol. Potvrdu fantastične forme i dominacije Liverpula u tom delu igre pokazuje Salah golom u nastavku u 52 minutu kada je lopta uz malo sreće prevarila Ćeha.

Od tog trenutka usledilo je potpuno nestvarnih 380 sekundi za Arsenal i potpuni šok za Jirgena Klopa. Manje od 100 sekundi kasnije Aleksis Sančes smanjuje na 2:1 i navijači na Emirejtsu su se već tada ponadali da bi njihov tim mogao do boda.

Ali niko se nije nadao da će već tri minuta kasnije navijači "Redsa" proklinjati Minjolea. Džaka je ostavljen sam. Džaka je sa oko 25 metara raspalio po lopti, a Minjole je napravio katastrofalnu grešku jer je lelujavu loptu probao da izbije jednom rukom.

To mu se osvetilo pa je Arsenal za samo tri minuta u džepu imao remi. Za potpuni preokret se u 58. minutu pobrinuo Lakazet koji je petom na "petoparcu" izbacio dvojicu igrača Liverpula iz igre, a Mesuta Ezila samog ispred gola Liverpula.

Ezil situaciju rešava bez problema i pogađa za 3:2. Arsenal je tog trenutka šutirao tek treći put u okvir gola i pogodio je metu sva tri puta.

Delovalo je kao da su "Tobdžije" potpuno preuzele kontrolu igre, ali je onda u 71. minutu Čeh napravio sličnu grešku kao i njegov kolega sa gola "Redsa". Šut Firmina je probao da brani jednom rukom umesto obema rukama i ona se odbila visoko i sekund kasnije završila u mreži.

Liverpul je bio bolji tokom prvog dela, Salah i drugovi su u napadu birali bolja rešenja ali su u nekoliko situacija promašivali odlične šanse da meč reše već u tom delu igre. Na kraju, 3:3 deluje kao pošten rezultat ako se ima u vidu da je više golova postignuto posle protivničkih grešaka i na jednoj i na drugoj strani.

Arsenal posle 19. kola ostaje peti na tabeli Premijer lige sa 34 boda, dok je Liverpul četvrti sa bodom više.

Od dolaska Jirgena Klopa u Premijer ligu, dueli Liverpula i Arsenala predstavljaju spektakl za sve ljubitelje fudbala, a posebno navijače Liverpula.

Klub sa Enfilda nije izgubio od "tobdžija" od kada je na klupu seo nemački trener, a tako je bilo i ovog petka, u prvoj utakmici 19. kola Premijer lige.

Posle 3:3, 4:3, 3:1 i 4:0, ponovo 3:3!

U još jednoj "ludoj" utakmici dva tima, i jedni i drugi mogu biti (pre)zadovoljni osvojenim bodom.

Liverpul je imao prednost na poluvremenu, zahvaljujući pogotku Kutinja u 26. minutu, kada je snalažljivo glavom lobovao Čeha posle odlične akcije gostiju po desnoj strani.

Zatim je usledilo neverovatno drugo poluvreme!

U 52. minutu Mohamed Salah je svojim 15. golom ove sezone u prvenstvu Engleske duplirao prednost Liverpula i činilo se da je tada sve rešeno.

Liverpul je do tada kontrolisao dešavanja na terenu, a Arsenal bio bez šuta u okvir gola.

Ali...

Za četiri minuta domaći fudbaleri uspeli su da upute tri udarca u okvir gola i sva tri puta budu precizni!

Prvo je Aleskis Sančez u 54. iskoristio neopreznost Džoa Gomeaza i glavom matirao Minjolea. Zatim je Granit Džaka u 56. poslao "bombu" sa više od 20 metara, mada je lopta išla po sredini pa je utisak i da je Minjole mogao bolje da interveniše, a onda je Mesut Ozil u 58. iskoristio prelepu asistenciju Lakazeta petom za preokret i vođstvo Arsenala.

Tu, ipak, nije bio kraj golovima, pošto je Roberto Firmino u 71. uspeo da donese Liverpulu izjednačenje snažnim udarcem, prilikom kojeg je možda Čeh mogao i bolje da interveniše...

Posle toga nije bilo mnogo uzbuđenja, kao da su se igrači ispraznili, pa je usledila mirnija i sigurnija igra na obe strane.

Liverpul je bez poraza 13 utakmica u svim takmičenjima (osam pobeda i pet remija). Poslednji poraz doživeo je od Totenhema 22. oktobra (1:4).

Superderbi, ludnica, spektakl, fantazija! Ukratko - SVEMIRSKI FUDBAL!

Nema tog epiteta, niti reči koja bi dovoljno kvalitetno opisala količinu adrenalinom nabijenog fudbalskog ludila viđenog u srcu Severnog Londona u režiji Arsenala i Liverpula! Baš kao i svaki put u poslednje gotovo dve godine, ali ovog puta jače nego ikad - rafalna paljba, preokreti, nokauti i možda najzanimljivija utakmica viđena u dosadašnjem delu sezone. Nešto poput rolerkostera, s mnogo neverovatnih detalja. Na kraju Arsenal - Liverpul 3:3 (0:1).

Toliko naboja, toliko pomešanih emocija, toliko ludog fudbala dugo nije viđeno. Ali, ako je neko sposoban da tako nešto obezbedi najvećim fudbalskim sladokuscima, onda su to baš Arsenal i Liverpul - ekipe koje mogu sve da prime, ali i sve da daju! Od 0:2, preko 3:2, do 3:3 - to je ono što se tražilo, što se čekalo. I apsolutno ne postoji lepši način da se započne ovo 19. kolo.

Svaka čast Mančester Sitiju na svemu što radi, ali to je igra (zasad) van svake konkurencije. Ovde se čekala ta razbijačka doza uzbuđenja koja remeti čula. Liverpul je 52 minuta gazio, lomio, kidao živce Arsenalovih igrača, navijača i Arsena Vengera, a onda se dogodilo petominutno uzdizanje Tobdžija, čija je plotunska paljba odjeknula sve do Enfilda. 

Da cela utakmica bude još luđa pobrinuli su se Simon Minjole i Petr Čeh, čije su neobjašnjive reakcije na užarene lopte Granita Džake i Roberta Firmina reagovali postavljanjem blokade jednom rukom, zbog čega nije postojao ni promil šanse da se dogodi bilo šta drugo osim onog viđenog - jednog fantastičnog i gola vrednog boda! 

A mogao je Liverpul komotno i do celog plena, samo da je odbrana uspela da izdrži visok ritam postavljen još od prvog sudijskog zvižduka Martina Etkinsona. Ma koliko bi mnogi hteli da svale krivicu na Lovrena, Klavana i Gomeza zbog konačnog rezultata, veliki kredit treba dati i Arsenalu koji je igrao nadrealan fudbal tokom pet minuta surove dominacije, u kojoj su Sančez, Ozil i Lakazet pokazali sirovu moć i to koliko je fudbal zapravo jednostavan kada pravi majstori vode loptu. 

Susret je, ipak, počeo uz totalnu dominaciju Redsa, ali bez konkretnih poteza u završnoj trećini. I baš kada je Liverpul organizovao prvi napad, usledio je gol! I to posle fantastično iskreirane kontre preko Mohameda Salaha i lukavog trzaja Kutinja, gde Čehu nije bilo spasa. 

Da Liverpul zaista ima za čim da žali pokazuje i to da je Salah do kraja prvog i starta drugog poluvremena propustio čak tri velike šanse da razbije Čehovu barijeru. Ali, nije uspeo da probije led sve do tog 52. minuta, kada je praktično sve sam odradio, ali uzFirminovu prvoklasnu asistenciju i malu pomoć Škodrana Mustafija, koji je svoju prvu utakmicu posle oporavka od povrede obeležio tako što je desnom nogom usmerio loptu tako da je matirao Čeha. 

Ali onda, kako to obično bude u sudarima ovih takmaca, usledila je brutalna kazna spakovana u nešto više od 300 sekundi! Prvo Sančeza posle udarca gotovo niotkuda, onda Džakine rakete, a na kraju i male čarolije u izvedbi Lakazeta i Ozila. 

Da to ipak ne bude sve pobrinuo se Roberto Firmino tek nekoliko minuta pošto se Liverpul malo oporavio od zastrašujuće Arsenalove ofanzive i Čehove početničke greške. 

Uz malo više sreće, mogli smo da vidimo još koji pogodak! Ali, da ne preterujemo. Svakako utakmica za pamćenje. 

PREMIJER LIGA, 19. kolo:

Arasenal - Liverpul 3:3 (0:1)
/Sančez 54, Džaka 56, Ozil 58 - Kutinjo 26, Salah 52, Firmino 71/

subota

Everton - Čelsi 13.30
Brajton - Votford 16.00
Mančester siti - Bornmut 16.00
Sautempton - Hadersfild 16.00
Stouk - VBA 16.00
Svonsi - Kristal Palas 16.00
Vest Hem - Njukasl 16.00
Barnli - Totenhem 18.30
Lester - Mančester junajted 20.45

TABELA: Siti (-1) 52, Junajted (-1) 41, Čelsi (-1) 38, Liverpul 35, Arsenal 34, Barnli (-1) 32, Totenhem (-1) 31, Lester (-1) 26, Everton (-1) 25, Votford (-1) 22, Hadersfild (-1) 21, Sautempton (-1) 18, Brajton (-1) 18, Kristal Palas (-1) 17, Vest Hem (-1) 17, Bornmut (-1) 16, Stouk (-1) 16, Njukasl (-1) 15, Vest Brom (-1) 14, Svonsi (-1) 12.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar