Udar na najveću balkansku mafiju

Crnogorska policija juče je u ranu zoru upala u sjedište škaljarskog klana u Kotoru, a istovremeno akcijom više ljudi je uhapšeno i u Podgorici.

Region 19.12.2017 | 08:36
Udar na najveću balkansku mafiju
U ranu zoru u ponedjeljak, u akciji “Boka” pretresene su prostorije koje koristi jedan od navodnih vođa škaljarskog klana Igor Dedović i pojedinih pripadnika te grupe koje se nalaze u luksuznom kompleksu “Pentagon“ u Škaljarima.

Policija provjerava i zakonitost stjecanja novca za gradnju kompleksa “Pentagon“ u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi. Dedović je zbog nedozvoljenog držanja eksplozivnih naprava osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Policija je pretresla i stanove Dalibora Tomovića, zvanog Daba, koji figurira kao jedan od istaknutih članova škaljarske grupacije.Pretresen je i stan Aleksandre Đurić, supruge pokojnog Dalibora Đurića koji je ubijen prošle godine dok je šetao poluotvorenim odeljenjem spuškog zatvoraa. Ona je, kako saznaje CdM, bila meta pretresa i u prošloj akciji policije.

“U Kotoru je oduzeto šest vozila; 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više tablet i laptop računala i USB memorija za skladištenje podataka; ručni sat marke “Rolex”, 2.000 evra; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija i dužničkim odnosima; bankovne kartice i nalozi za obavljanje financijskih transakcija; dokumentacija koja se odnosi na moguće isplate osobama koje su uključene u krijumčarenje narkotika na međunarodnom nivou; bilježnički zapisi i više fotografija na kojima se nalaze članovi organiziranih kriminalnih grupa i njima bliske osobe”, saopštila je policija.



(SB)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Faja

19.12.2017 08:14

I Opet obisli glavnog kriminalca Milu.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

19.12.2017 08:56

On ih je poslao da izuzmu sve to i u cilju istrage će se sve držati (uništiti) u tajnosti.

Name

NEKO IZ MASE

19.12.2017 09:51

Sve srpska mafija i teroristi! Bravo za crnogorsku policiju!

ODGOVORITE
Name

NEKO IZ MASE

19.12.2017 09:52

Sve srpska mafija i teroristi! Bravo za crnogorsku policiju!

ODGOVORITE
Name

Ja

19.12.2017 10:21

Hahahaaa, cirkusa od akcije, najjacoj balkanskoj mafiji oduzeli usb memorije (vjerovatno sa muzikom i porodičnim slikama), 2000 evra i dupljak rolex.......kakva država, takva akcija.

ODGOVORITE