Bogdan odličan u porazu Kingsa, Bobi nije igrao!

Sakramento Kingsi izgubili su na gostovanju od Toronta rezultatom 109:93, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdaović zabeležio je još jednu odličnu partiju. Bogdan odličan, Bobi igrao manje od sekunde (!?) Bogdanoviću je poen nedostajao da izjednači rekord NBA karijere, mada je sve bilo u znaku čoveka koji privodi kraju nezaboravnu karijeru. S druge strane, Marjanović skoro da je ponižen u Detroitu prošle večeri. 'Kraljev' tripl-dabl het-trik, Oladipo ne staje! Posle sjajne partije Bogdana Bogdanovića, prethodne noći odigrane su još dve utakmice NBA lige.

Košarka 18.12.2017 | 13:30
Bogdan odličan u porazu Kingsa, Bobi nije igrao!
Bogdanović je za 28 minuta na parketu upisao postigao 18 poena (3/3 za dva, 4/7 za tri), zabeležio pet asistencija i tri skoka, i bio jedan od najraspoloženijih na parketu, ali to nije bilo dovoljno za pobedu Sakramenta.

Ovo je druga najbolja odigrana partija bivšeg igrača Partizana, jer je u pobedi nad Čikago Bulsima imao poen više.

Reptorsi su vodili tokom celog meča, ali su Kingsi uspeli da izjednače na poluvremenu 57:57.

Ipak, sredinom trećeg kvartala, domaćini su se vratili i do kraja meča rutinski održavali prednost za 20 . pobedu u sezoni.

Pobednički tim je predvodio Demar Derozan bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom i pet asistencija, dok je Kajl Lauri dodao 16 poena.

Kod Kingsa, pored Bogdanovića se istakao Garet Templ sa 18 poena, a pratio ga je Džordž Hil sa 16 poena i pet asistencija.



Za poen kratak od dosadašnjeg rekorda NBA karijere (19, u pobedi nad Bulsima u Čikagu 1. decembra), Bogdan Bogdanović morao je da se pomiri sa petim porazom Sakramento Kingsa u poslednjih sedam mečeva.

Dva su im u toj neprijatnoj seriji naneli Toronto Reptorsi, prvo u Kaliforniji (87:102), a potom i u nedelju kasno uveče po našem vremenu u Kanadi (93:108) gde se, kao i uvek kada gostuje neki NBA tim sa srpskim košarkašem, okupio veliki broj naših sunarodnika.

A, kada je trener "kraljeva" Dejv Jerger odlučio da povuče najstarijeg igrača lige, Vinsa Kartera, na klupu za rezerve u finišu meča, kompletna dvorana ustala je i ovacijama ispratila svoju legendu sa verovatno poslednje utakmice koju će odigrati u Torontu.

Karter (40), kojeg su tada tek tri godine stari Reptorsi draftovali kao prvog pika 1998. godine, proveo je šest sezona u Torontu i zauvek osvojio srca jedne od najvernijih publika u ligi.


Ako je zaista poslednji put doputovao u Toronto kao NBA košarkaš, ostaće upisano da je za 25 minuta na parketu postigao četiri poena, uz dva skoka, dve asistencije, ukradenu loptu i tri blokade. "Air Canada", što je nadimak koji je posledica Karterovog odraza i nastupa za (tada) jedan od dva kanadska tima u ligi, pet od osam Ol-star selekcija zaslužio je kao igrač Toronta.

Bogdanović je kao rezervista igrao 29 minuta ubacio tri od tri pokušaja za dva i četiri od sedam za tri poena (18 poena ukupno, uz tri skoka, pet asistencija, ukradenu i dve izgubljene lopte), ali u određenim situacijama nije dobio pristojan kriterijum kod sudija, kao ni ostali košarkaši Sakramenta, koji su izveli samo osam slobodnih bacanja na utakmici.

Toronto (20-8) ima daleko bolji skor od Sakramenta (9-20), ubedljivo je dobio i prvi duel u sezoni, delovalo je da taj tim ove večeri može da se odlepi u bilo kom trenutku (što se i dogodilo u 3. četvrtini) ali daleko od toga da su Kajl Lauri (16, 5 sk, 7 as), Demar Derozen (21, 5 as), Jonas Valančijunas (13, 16 sk), Norman Pauel (14, 5/5 iz igre) igrali tako perfektnu odbranu i jednako neuhvatljiv napad da su zaslužili da izvedu 20 slobodnih bacanja više od rivala.

Toronto je, inače, "najgori" domaćin u NBA ligi ove sezone sa skorom 11-1.

Nešto kasnije, Detroit Pistonsi pobedili su Orlando Medžik kao domaćini rezultatom 114:110, a trener Sten Van Gandi pružio je Bobanu Marjanoviću manje od sekunde!

Dobro ste pročitali...

Naime, kada je Redži Bulok pogodio trojku na asistenciju Iša Smita na dve sekunde pre kraja prvog poluvremena za 60:43, Džonatan Simons pokušao je za kratko vreme da uzvrati, ali je napravio grešku i izašao sa loptom u aut pruživši domaćinu šansu da osmisli napad za sedam desetinki.

Van Gandi se tada setio da na dnu klupe ima 222 centimetra visokog košarkaša kojeg je uveo u igru osam puta od starta sezone, tako da je Marjanović uveden da pokuša iz odbojke da se upiše u strelce ali za to nije imao ni pun sekund.

Nije uspeo.

Na istom meču, hrvatski košarkaš Mario Hezonja pogodio je osam trojki iz 12 pokušaja za rekord karijere od 28 poena i dospeo na mnoge naslovnice u SAD i šire.

Pistonsi su na svom parketu pobedili Orlando rezultatom 114:110 i upisali treću uzastopnu pobedu.

Gosti su imali prednost samo na početku, da bi Detroit lako preokrenuo i stekao veliku prednost, koju nisu uspeli da istope košarkaši Orlanda.

Detroit je ovim trijumfom došao do 17. pobede u nalazi se na četvrtoj pozicji Istoka, dok je Orlando 12. sa skorom od deset pobeda i 20 poraza.

Pistonse je do pobede predvodio Redži Bulok sa 20 poena i pet skokova, a pratili su ga Entoni Toliver, Tobijas Haris i Redži Džekson sa po 17 poena.

Kod Orlanda su se istakli Mario Hezonja sa 28 poena, šest asistencija, dok je sjajan bio Nikola Vučević, koji je zabeležio dabl-dabl sa 24 poena, 14 skokova uz sedam asistencija.

'Kraljev' tripl-dabl het-trik, Oladipo ne staje! Posle sjajne partije Bogdana Bogdanovića, prethodne noći odigrane su još dve utakmice NBA lige.

Klivlend Kavalirsi zabeležili su 13. trijumf u poslednjih 14 susreta, a Lebron Džejms upisao je treći uzastopni tripl-dabl u slavlju vicešampiona sveta na gostovanju Vizardsima u Vašingtonu – 106:99.

Prvi put od 2008. godine 'Kralj' je vezao tri tripl-dabla, za jubilarni 60. u karijeri, a ovoga puta sa 20 poena (6/16 za dva, 2/7 za tri), 15 asistencija i 12 uhvaćenih lopti, uz nešto slabije procente šuta nego inače.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Kevin Lav sa 25 poena i devet skokova, Džef Grin dodao je 15 i pet skokova s klupe, dok je dvocifren bio još Kajl Korver sa 11.

Kod domaćina je najbolji bio Bredli Bil sa 27 poena (6/14 za dva, 4/13 za tri) i po pet uhvaćenih lopti i progravanja. Najbolje ga je pratio rezervista Majk Skot sa 19, uz po četiri skoka i asistencije, dok je Džin Vol upisao 15 poena, deset skokova, šest asistencija i dve blokade.



S druge strane i Indijana Pejsersi bili su uspešni na gostovanju, pobedivši bez previše problema Netse u Bruklinu – 109:97.

Novu sjajnu partiju u timu iz Indijanopolisa pružio je Viktor Oladipo sa 26 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri), sedam skokova, tri asistencije i ukradenom loptom.

Istakao se i Domantas Sabonis sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti, odnosno Kori Džozef sa 15 i Daren Kolison sa 14 poena.

U redovima Netsa najraspoloženiji za igru bio je Lana Kreb sa 17 poena (1/2 za dva, 4/6 za tri) i tri asistencije, a Kvinsi Ejsi, Džo Heris i Karis Levert dodali su po 14.



NBA:

Reptors – Kings 108:93
Pistons – Medžik 114:110
Nets – Pejsers 97:109
Vizards – Kavalirs 99:106

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar