Jutarnji: Hrvatima nuđeno 150.000, motiv provizija!

Hrvatski mediji javljaju da je huliganima koji su pokrenuli nerede na stadionu Partizana tokom 156. "večitog derbija" plaćeno mnogo novca, a motiv je provizija. Nove teorije hrvatskih medija: "Osveta", "dug za drogu". . . ! Šestorica Splićana koji su uhapšeni nakon brutalne tuče na utakmici Crvena zvezda-Partizan u Beogradu neće se tako brzo vratiti u Split, pišu hrvatski mediji.

Fudbal 18.12.2017 | 23:32
Jutarnji: Hrvatima nuđeno 150.000, motiv provizija!
Na derbiju između Partizana i Zvezde izbili su u prvom poluvremenu neredi na južnoj tribini, a jedna grupa izgrednika je izvedena sa tribine u pratnji policije.

Kasnije je otkriveno da je reč o šestorici hrvatskih državljana iz Splita, koji su za izazivanje nereda prema pisanju "Jutarnjeg" dobili 150.000 evra.

Prvobitna informacija je bila da je reč o sumi od 10.000 evra.

Isti medij iz izvora bliskih istrazi saznaje da je motiv za izazivanje nereda neisplaćena provizija za transfere dvojice fudbalera Partizana u klub iz Italije.

Detalji neuspele akcije su navodno dogovoreni na sastanku u Beogradu pre nedelju dana. Srpska i hrvatska policija sarađuju, ali informacije Jutarnjeg nisu zvanično potvrdile ni jedna ni druga policija.

Nakon obračuna navijača na tribinama, oni su u petak popodne dovedeni na saslušanje u Više tužilaštvu u Beogradu i branili su se ćutanjem. Određen im je pritvor od mesec dana.

Kako pišu hrvatski mediji, MUP Srbije obratio se hrvatskom MUP-u zatraživši detaljne kriminalne dosijee šestorice huligana iz Hrvatske.

"Slobodna Dalmacija" podseća na pisanje "Blica" da su trojica od šestorice Splićana dobili 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Beogradska štampa je pisala i da Iza nereda koji su nastali na utakmici Zvezda-Partizan na stadionu JNA stoji kriminalni "Škaljarski klan".

"Večernje novosti" su pisale da je u organizaciji izazivanja tuče na 156. večitom derbiju učestvovalo najmanje 100 ljudi i da su u organizaciju nereda "bile uključene i pojedine strane službe", čiji su operativci u poslednje vreme "značajno povećali prisustvo u našoj zemlji". Izvor ovih tvrdnji, beogradski list nije naveo.

Nagađanja, i policijske struke i medija, su preopširna, pa se za sada ne dovodi u pitanje ni jedan klan u Beogradu, a kamoli kriminalac pojedinac koji ih je angažirao" naglašava se u teksu "Slobodne Dalmacije"

"Ako neko od ovih uspešno pali automobile po Splitu i okolini i za to nije nikada otkriven, logično je da će se povezati sa sličnim strukturama koje to rade po Beogradu. Isto tako u slučaju reketarenja i iznuda", kazali su izvori u policiji za "Slobodnu Dalmaciju".

List navodi i da se sve više spominje teza da je angažman ove šestorice na stadionu JNA vraćanje duga za isporučenu drogu koju im Splićani nisu platili.

Ovaj list piše i da je bilo očigledno da su Hrvati koji su učestvovali u neredima, prvi put bili na stadionu Partizana, "što se vidi po dezorijentisanosti tokom bežanja, a većina njih je prvi put bila na stadionu jer ih fudbal uopšte ne zanima.

Zagrebački "Jutarnji list" navodi da je motiv zbog kog su šestorica Hrvata učestvovala u divljačkom sukobu navijačkih frakcija na derbiju Partizana i Crvene zvezde, prema nekim izvorima bliskim istrazi, navodno neisplaćene provizije zbog nedavne prodaje igrača Partizana jednom italijanskom klubu.

Prema istim izvorima, navodno je jedan hrvatski menadžer koji često boravi u Srbiji posredovao za naručioce napada i našao šestoricu izvršitelja te im je za taj posao navodno plaćeno 150.000 evra, piše "Jutarnji".

Sastanak na kojem je dogovoren njihov angažman organizovan je krajem prošle nedelje u jednom beogradskom hotelu, a nakon što je šestorka stigla iz Hrvatske, smeštena je u dva beogradska hotela, tvrde izvori lista, ali "Jutarnji" ističe da ni srpska, niti hrvatska policija tako nešto nije potvrdila.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

19.12.2017 07:31

Arkanovci.

ODGOVORITE