Požari: Izgorjeli domovi poznatih

Osim požara koji danima bukte u južnoj Kaliforniji, zapalilo se i potpuno izgorjelo šest kuća u luksuznom dijelu Los Anđelesa. Uzrok tog požara su beskućnici.

Svijet 14.12.2017 | 07:49
Požari: Izgorjeli domovi poznatih
Vatrogasci su kasno sinoć saopštili, nakon što su vatrenu stihiju stavili pod kontrolu, da je taj požar izazvao rešo u obližnjem kampu za beskućnike, kojih je sve više u tom dijelu Los Anđelesa koji se zove Bel Er.

Vatra je do temelja uništila šest kuća vrijednosti od nekoliko miliona dolara u četvrti u kojoj žive poznate ličnosti.



Istraga je utvrdila da je požar uzrokovao rešo koji se nalazio na otvorenom u kampu za beskućnike. Improvizovani kamp se nalazio na jednom privatnom imanju koji je zatvoren za posjetioce. Imanje na kojem se nalazi vinograd, u vlasništvu je medijskog magnata Ruperta Merdoka.

Niko nije bio u kampu kad je izbio požar i policija nije nikoga uhapsila. Požar je uništio 200 hektara dok je 700 osoba evakuisano, među kojima i maneken Krisi Tajgen.

Šumski požari bjesne već nekoliko dana na jugu Kalifornije, posebno na područjima Los Anđelesa, Santa Barbare i San Dijega.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajisnik

14.12.2017 07:19

I moja kuca u zapadnoj Bosni je zapaljena, i izgorjela do temelja, pa se to nije pojavilo u medijima. Ostali samo vanjski zidovi od kamenih blokova, koji su se nakon ovih 20 godina poceli raspadati. Ni puta nema osim sumskog. Interesyje li to ikoga? Naravno da ne interesuje.

ODGOVORITE
Name

Gazija

14.12.2017 11:52

Stosi to dozvolio mozes se vratiti

ODGOVORITE