Opasnost od krađe imovine?

Najnoviji projekat Svjetske banke kojim je predviđeno usklađivanje katastra i zemljišnih knjiga, u Federaciji BiH vodi ka oduzimanju srpske zemlje, zaključak je današnje konferencije za novinare koje je održalo Udruženje izbjeglica i socijalne pravde “Pravda” .

Republika Srpska 13.12.2017 | 16:17
Opasnost od krađe imovine?
Objava u novinama u Srbiji, a ni jedan zvanični poziv građanima koji imaju imovinu FBiH zbunio je brojne vlasnike zemljišta u tom dijelu BiH.

Veliki broj Srba koji žive širom svijeta ovih dana javljao se Udruženju izbjeglica i socijalne pravde “Pravda” tražeći inofrmacije i pitajući se da li će ostati bez svoje imovine.

Prema riječima članova ovog udruženja ovo još jedan potez Federacije da preotme imovinu Srba.

Projekat usklađivanja katastra i zemljišnih knjiga podržava cijela BiH - ali svaki entitet ima različit pristup .

Iz ovog udruženja uputili su još jednom apel svim građanima koji su izbjegli sa područja Fedracije BiH da se moraju javiti u nadležne službe radi legalizacije svoje imovine.



BN televizije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Aziz

13.12.2017 15:35

Tolike godine zarasla imanja i srušene kuće.Niti se prodaju niti adaptiraju.Ruševine.Treba prvo da platite retroaktivno sav porez na nepokretnost FBiH ili imovinu oduzeti.To nema nigdje.Zaraslo,ne održava se a neplaćaju obaveze na ličnu svojinu.Treba ili ADAPTIRAJ I PLAĆAJ POREZ ILI ODUZETI.U svim državama je tako.

ODGOVORITE
Name

@Banjalucanin

13.12.2017 16:27

Bitno je napomenuti Srpske zemlje i odma je drugaciji efekat.

Name

Ma ja

13.12.2017 18:01

Prvo da obnovite i vratitite u prvobitno stanje imovinu koju ste devastirali paljenjem i rusenjem a poslje se moze pricati o porezima.

Name

Odgovor

13.12.2017 18:17

Mislim obostrano.Nenormalno je da je nakon 25 g nepromijenjeno stanje.Niti živiš niti prodaješ niti plaćaš porez a TVOJE JE.Imovinu onda i treba oduzeti al prvo ispostaviti fakturu za neplaćeni porez jer je naš narod sklon mudrovanju i pametovanju a veze nema o životu.

Name

Odgovor

13.12.2017 18:46

Pa gdje ti izbježe ? U tuđu kuću.I to je nečija kuća.I Vi ste devastirali i krali kad ste selili iz kuće u kuću.Sijetite se malo.Stvari iznosili i prodavali.Ciganluk.Utičnica nije mogla ostati od Vas.

Name

mm

14.12.2017 06:30

Treba obstetit sve gradjane nadoknadit stetu pa onda rusit a vako neka jos stoji nek ljudi gledaju svoju sramptu.