Vaterpolo derbi u Svjetskoj ligi, ali...

Srbija u utorak u Nišu igra protiv Crne Gore u 2. kolu Svetske lige.

Ostali sportovi 12.12.2017 | 12:30
Vaterpolo derbi u Svjetskoj ligi, ali...
Vaterpolo reprezentacije Srbije i Crne Gore znale su da igraju utakmice sa Hičkokovskim završetkom. Ali, u utorak u Nišu (početak 18.30h), u okviru Svetske lige, ne bi trebalo očekivati neizvesnost.

"Naravno da smo favorit, igramo kod kuće. Crnogorci će doći u podmlađenom sastavu, reč je o igračima koji će tek u narednim godinama biti nosioci igre. Verujem da će probati da pruže što jači otpor, da probaju da budu što duže u igri. Na nama priđemo ozbiljno utakmici i dođemo do pobede", rekao je Andrija Prlainović novinarima na treningu pred odlazak u Niš.

Crnogorci igraju Svetsku ligu u bitno izmenjenom sastavu. Nema iskusnijih igrača - Jokića, Petrovića, Radovića, Čučkovića, Paskovića, Mlađana Janovića... Ali, poznato je da je crnogorski vaterpolo uvek gajio talentovane, kvalitetne igrače.

"Srbija ima obavezu da ide na pobedu u svakoj utakmici. Igramo u Nišu gde uvek imamo sjajnu atmosferu i to je dovoljna motivacija", dodaje Andrija Prlainović.

Srbija će igrati u veoma jakom sastavu. Dejan Savić je pozvao ove igrače:

Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk. Filip Filipović, Dušan Mandić i Viktor Rašović.

"Crna Gora je odličan rival za kalendarski kraj godine. Želimo da se publici predstavimo u što jačem sastavu i nadam se da ćemo za razliku od Zrenjanina i susreta sa Rumunima izbeći povrede. O Crnoj Gori ne treba da se troše reči, veliki rival, bez obzira na sastav u kojem dolazi", rekao je šef struke "delfina".

Srbija je u prvom kolu Svetske lige ubedljivo pobedila Rumuniju u Zrenjaninu, a 2018. će početi upravo gostovanjem tom rivalu u februaru, pre poslednjeg kola ove faze i meča protiv Crne Gore u gostima, zakazanog za 10. april.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar