Zvezda - Borac: Žurka na tribinama i festival mladosti!

Konačno - Joveljić! Trener crveno-belih Vladan Milojević će promešati karte posle Kelna, a uoči derbija sa Partizanom (16. 30 TV Arena).

Fudbal 10.12.2017 | 12:15
Zvezda - Borac: Žurka na tribinama i festival mladosti!
Za navijače biće ovo prilika za žurku, za još jedno pozdravljanje igrača koji su Crvenoj zvezdi posle četvrt veka podarili evropsko proleće! A za trenera Vladana Milojevića duel sa Borcem (16.30 TV Arena) biće idealna prilika da promeša karte i odmori junake trijumfa protiv Kelna uoči večitog derbija.

Boljeg rivala tim Vladana Milojevića, posle emotivnog pražnjenja,  nije mogao da dobije. Čačani ove sezone grcaju u problemima, mada su na prethodne dve utakmice osvojili četiri boda i najavili da nisu odustali od borbe za opstanak.

Crvena zvezda će biti umorna, jednim okom će gledati ka susretu na stadionu u Humskoj, ali sve sem ubedljive pobede lidera predstavljalo bi senzaciju. Oni koji krenu put Topčiderskog brda moći će da vide festival Zvezdine mladosti. Vrlo lako u startnoj postavi bismo mogli da vidimo Luku Adžića i njegovog imenjaka Ilića koji se oporavio od povrede.

Mogao bi ovo da bude veliki dan za Dejana Joveljića. Mladom napadaču je ove jeseni dva puta pobegao debi. Bio je povređen pre susreta sa Radnikom, dok mu se nije dalo protiv Mladost iz Lučana.

„Borac se konsolidovao, iako je imao probleme od početka sezone. Moram da pohvalim kolegu Spasića koji radi odličan posao. Disciplinovana su ekipa, znaju šta hoće na terenu. Kod nas ima umora, ali pokušavamo da ga na različite načine držimo pod kontrolom. To je sve stvar navike“, rekao je Vladan Milojević.

Ovo će biti treći susret Crvene zvezde i Zebri ove jeseni, prvi na Marakani. Gol razlika je 6:0 u korist Beograđa. Da crveno-beli imaju čistu situaciju pred sobom govori i sledeći podatak: Crvena zvezda je u seriji od pet uzastopnih pobeda nad Borcem. Zanimljivo je da Čačani na prethodne četiri utakmice protiv najtrofejnijeg srpskog kluba nisu postigli ni gol.

Odbrana Crvene zvezde, najjači adut Vladana Milojevića, počela je da kleca u prethodnom periodu. Beograđani su na prethodna dva gostovanja primili tri gola, ukupno sedam u ovogodišnjem prvenstvu. Možda je to najava da nas očekuje i efikasan meč.

„Crvena zvezda je pokazala moć na evropskoj sceni, mi imamo nekoliko igrača sa tri žuta kartona. Odlučićemo o sastavu neposredno pre utakmice. Nije realno da razmišljamo o iznenađenju, ali Borac nije usputna stanica“, rekao je Igor Spasić

CRVENA ZVEZDA - BORAC

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Ilija Brdar

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Frimpong, Babić, Anđelković - Račić, Milijaš, Milić, Rikardinjo, Adžić - Pešić.

BORAC: Bajić - Marković, Marinković, Kostić, Obradović - Krstić, Čađenović - Romanić, Propadalo, Stamenić - Sajčić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar