Parlamentarci BiH u Buenos Ajresu.

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće danas i sutra na Parlamentarnoj konferenciji o Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /STO/ u Buenos Ajresu.

Bosna i Hercegovina 09.12.2017 | 08:22
Parlamentarci BiH u Buenos Ajresu.
U delegaciji su predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić, predsjedavajući Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Šemsudin Mehmedović i predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Predrag Kožul.

Parlamentarna konferencija, koju zajednički organizuju Interparlamentarna unija /IPU/ i Evropski parlament, biće posvećena pripremama za održavanje 11. Ministarske konferencije STO, koja će sutra biti održana u glavnom gradu Argentine, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Prema najavama, Parlamentarna konferencija o STO u Buenos Ajresu biće prilika za dijalog parlamentaraca iz svih krajeva svijeta sa pregovaračima i zvaničnicima STO.

Na ovom skupu biće riječi i o pitanju e–trgovine i internacionalizaciji malih i srednjih preduzeća, a raspravljaće se i o ulozi multilateralizmu u vrijeme povećanja protekcionizma, navodi se u saopštenju.

Osim bilateralnih susreta sa članovima parlamentarnih delegacija, Delegacija Parlamentarne skupštine BiH prisustvovaće i inauguralnoj sjednici Ministarske konferencije STO, Simpozijumu o trgovini i održivom razvoju, te Biznis forumu Ministarske konferencije STO.

U saopštenju se podsjeća da je BiH u završnoj fazi pregovora za punopravno članstvo u STO.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Masončoć

09.12.2017 17:15

East West Bridge.

ODGOVORITE
Name

Kole

09.12.2017 19:42

Kako li je to putovati u tolike zemlje a ne poznavati neki od svjetskih jezika da bi se komuniciralo? To me stvarno zivo interesuje. Ono..znas kako je...ne znas upitati ni gdje je toalet, ni sta se moze u gradu zanimljivo vidjeti i obici...parlamentarci-jad i cemer Ne znam za ostale, ali znam da Tadic ne govori niti jedan osim srpskog. Semso mozda mrndza nesto na turskom, ali mu to ne moze pomoci u dosta zemalja. Ovaj Kozul je garant Hrvat, moguce da prica njemacki, a mozda i engleski Jadna majko jadnih svatova

ODGOVORITE
Name

Ostaj tamo

09.12.2017 20:38

Ognjene ostani tamo dovjeka i ucini veliku stvar Srpskom narodu. Sunce ovog neba nas ne grije dok si ti nas predstavnik. Povedi sa sobom i tvog strucnjaka za borbu protiv korupcije Andjelica, brku iz Voda Srpske.

ODGOVORITE
Name

Piksi

10.12.2017 07:22

Ognjen se dokazao kao Papčina! Za kratak period.

Name

Nemo Capetan

10.12.2017 20:36

Idu gonjat Hitlera...pozdravite Maradonu,mog jarana.

Name

Role

10.12.2017 12:27

Moj Tadicu da SE nerijesi SDS a nebi nikud mako i vidio svijeta

ODGOVORITE