Zvezdina želja - Dilan Enis!

Megin kombo bek je kod Zvezdine uprave i u stručnom štabu viđen za idealno pojačanje u nastavku sezone.

Košarka 07.12.2017 | 08:15
Zvezdina želja - Dilan Enis!
Zvezdina potraga za pojačanjima, pre svega na mestu plejmejkera mogla bi da se završi u Sremskoj Mitrovici. Prema informacijama MOZZART Sporta, želja uprave crveno-belih je eksplozivni organizator igre Mega Leksa - Dilan Enis.

Momak koji je krajem jula zadužio Meginu opremu iskočio je u prvi plan dobrim igrama u Jadranskoj ligi, gde je postao lider i najbolji timski strelac. 

Cela priča zasad je u razvojnoj fazi i put do realizacije transfera je prilično dugačak. Ali, osnovna ideja postoji - Dilan Enis je u Zvezdinoj upravi i stručnom štabu viđen kao idealno pojačanje za nastavak sezone. S tim da će se ovom slučaju pristupiti oprezno. 

Podsetimo, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović u nekoliko navrata priznao je da proces traganja za adekvatnim rešenjima ide u hodu sa takmičarskom godinom i da se neće žuriti sa rešenjima. 

Megin kombo bek prvenstveno u sistemu Dejana Milojevića ima ulogu plejmejkera, s tim da mu fizičko-atletske sposobnosti dozvoljavaju da bez problema igra i na poziciji beka. Na tom mestu je, uostalom i započeo igračku karijeru. Tokom svoje koledž karijere prebacio se iz Vilanove u Oregon zbog želje da svoju građu iskoristi na pravi način i razvija veštinu organizatora igre. Mada nema zvaničnih informacija, prema mišljenju američkih medija Enis je među najstarijim košarkašima u istoriji NCAA lige. 

To znači da bi Tejlor Ročesti i Nikola Radičević mogli da dobiju ozbiljnu konkurenciju.

Pošto vuče korene sa Jamajke, momak rođen u Torontu nastupao je čak i za nacionalni tim ove ostrvske zemlje, ali je u međuvremenu dobio naknadnu dozvolu da promeni dres i postane kandidat za reprezentaciju Kanade. 

Dilan Enis ove sezone ima prosek od blizu 19 poena, po pet skokova i asistencija, ali i dve ukradene i tri izgubljene lopte po meču u Jadranskoj ligi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar