Video - Analiza suđenja: Partizan oštećen za penal!

Sekretar Sudijske komisije FSS Igor Radojčić smatra da je Partizan oštećen za penal protiv Vojvodine u derbiju 20. kola Superlige Srbije.  Partizan oštećen, u Bačkoj Palanci sve čisto! Igor Radojčićč bez dileme oko duela Miletića i Vukasovića.

Fudbal 04.12.2017 | 21:00
Video - Analiza suđenja: Partizan oštećen za penal!
Partizan i Vojvodina su remizirali 1:1 u Humskoj u nedelju, a crno-belima nije dosuđen jedanaesterac pri vođstvu 1:0, nakon starta Marka Vukasovića nad Nemanjom G. Miletićem u kaznenom prostoru Novosađana.

"Svi govore o "remplovanju", ali ovo nije remplovanje. Igrač Vojvodine ide direktno na igrača Partizana da zaustavi ovaj napad. Ovo je prekršaj za kazneni udarac", rekao je Radojčić u emisiji "Pregled kola" na TV Arenasport.

On smatra i da Bačka nije oštećena protiv Crvene zvezde (2:2), neposredno pre gola Ričmonda Boačija za izjednačenje na 1:1. U duelu su bili igrač Zvezde Milić i golman Bačke Lučić.

"Milić stavlja nogu ispred golmana Bačke, ne ide na njega, zaustavlja se i pada preko golmana. Nema prekršaja ni golmana, koji je prvi stigao do lopte i izbio je, ni igrača koji je posle pao preko njega. Ovaj start je potpuno čist", istakao je Radojčić.

On je istakao i da ostale sumnjive situacije u ova dva meča nisu pogrešno rešene od strane sudija.



U Bačkoj Palanci sve je bilo čisto, ali u Humskoj - nije! Do tog zaključka došao je specijalni gost Arene sport Igor Radojčić, zadužen za analizu suđenja u večerašnjem pregledu utakmica 20. kola Superlige. 

Tri sporne situacija na susretu Bačka - Crvena zvezda (2:2) o kojima se pričalo, bivši arbitar ocenio je kao čiste. Momenat kada Pešić u 45. minutu pada u šesnaestercu Bačke nije bio za najstrožu kaznu; u situaciji u kojoj su u duelu Milić i golman Bačke, a posle koje će Boaći postići pogodak, nije bilo elemenata za faul u napadu; i na posletku kadaIlić ruši Pešića u 85. minut, a sudija Marko Popović svira jedananesterac - ništa nije sporno. Dakle, čist penal. 

Za razliku od susreta u Bačkoj Palanci, odnosno "partije" Marka Popovića, specijalni komentator Arene i te kako je imao šta da "prigovori" Zoranu Širokom koji je pravdu delio u Humskoj na derbiju Partizan - Vojvodina. 

Naime, na tom susretu Široki jedan duel Nemanje G. Miletića i Vukasovića nije okarakterisao kao prekršaj, pa je samim tim propustio da dosudi jedanaesterac za crno-bele...

"Razgovarao sam juče i danas sa nekim ljudima iz sveta fudbala... Govore o remplovanju. Ovo nije remplovanje. Ovo je prekršaj za kazneni udarac. Igrač Vojvodine ide direktno u protivnika, s namerom da ga zaustavi", kazao je između ostalog Radojčić. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar