Obrnuta jelka, novi trend koji osvaja planetu?!

Ove godine, glavna dilema pri prazničnom ukrašavanju doma je da li jelku postaviti na uobičajen način ili pratiti globalni trend i okrenuti je naopako.

Zanimljivosti 04.12.2017 | 14:39
Obrnuta jelka, novi trend koji osvaja planetu?!
Način prazničnog ukrašavanja doma koji se polako širi svetom i iz dana u dan ima sve više poklonika podrazumeva okretanje jelke naopako. Neki ideju odbacuju kao kršenje najvažnijih božićnih pravila, a ima i oštrijih reakcija, piše portal Tip hiro.
S druge strane odupiranje zakonu gravitacije mnogi vide kao još jednu zabavnu stranu praznika i da odrasli mogu da oslobode „dete u sebi“.

Hoteli, koji se uvek trude da oduševe goste prazničnim izgledom takođe su se uključili u okretanje jelki.  

Koliko je trend počeo da uzima maha govori i podatak da je više trgovinskih lanaca u svoju ponudu uvrstilo jelke sa postoljem „na vrhu“, ali i verzije za kačenje na tavanicu.

Takve jelke se mogu poručiti i preko interneta, a cene se kreću i do hiljadu dolara za komad.

U ovakvom pozicioniranju jelke neki vide i korisnu stranu i ističu da nikada nisu bili srećniji jer su lomljivi i često osetljivi ukrasi van domašaja dece i kućnih ljubimaca. 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Christian Sweden

04.12.2017 18:49

Mogli su i Raspece naopacke da objese. Vidim to je nova moda. No da je to ove godine nije tacno, ovako nesto se u USA prodaje vise od 10 godina. Izvrnuta jelka ima simbol u hriscanstvu 12 stoljeca kada je koristena kao simbol svetog trojstva.

ODGOVORITE