Švajcarci jednoglasno o Srbiji...

Srbija je nekad imala dobre individualce, a sad odličan tim! „Idemo u Rusiju da preživimo grupnu fazu. Kako bismo to ispunili, potrebno je da damo sve od sebe u svakoj utakmici i protiv svakog protivnika“, kaže selektor Vladimir Petković.

Fudbal 02.12.2017 | 11:00
Švajcarci jednoglasno o Srbiji...
Brazilski mediji izneli su svoje mišljenje o grupi u kojoj će se sudariti Brazil, Švajcarska, Kostarika i Srbija, vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić takođe je rekao svoje, a i Sajdžije su imale šta da kažu na račun ishoda žreba.

Selektor Vladimir Petković je istakao da će grupa biti izuzetno teška.

„Idemo u Rusiju da preživimo grupnu fazu. Kako bismo to ispunili, potrebno je da damo sve od sebe u svakoj utakmici i protiv svakog protivnika“, kratko je poručio Petković.

A onda je prešao na razgovor o protivnicima u grupi.

„Grupu počinjemo protiv najtežeg protivnika, ali nismo bez šanse i možemo da uzmemo bod u meču s Brazilom. Brazil nije važniji od ostalih protivnika u grupi. Moramo da se borimo i budemo bolji kako bismo bili ispred ostalih. Kostarika je potvrda da grupa neće biti nimlao laka. Završili su ispred Meksika, imaju dobre igrače, od kojih mnogi igraju u Evropi. Biće nezgodan protivnik. Srbija je nekada imala dobre individualce, a sada kvalitetan tim“.

Štoper Fabijan Šar kaže da je žreb mogao da bude i bolji.

„Iskreno, voleo bih da je bilo drugačije. Sve bi bilo bolje da smo dobili Rusiju umesto Brazila. Srbija? Najteži protivnik iz četvrtog šešira, jako nezgodan i nepredvidiv“.

Ni Haris Seferović ne zvuči previše zadovoljno...

„Teška grupa u kojoj je Brazil jasan favorit, dok će protiv Srbije i Kostarike sve opcije biti otvorene. Moraćemo da pružimo ono najbolje kako bismo se kvalifikovali u narednu rundu“.

Iskusni vezista Želson Fernandeš je ipak govorio s osmehom na licu.

„Ostvariće mi se dečački san - igraćemo protiv Brazila! Kostarika je igrala četvrtfinale 2014. godine, Srbija ima kvalitetan tim sa dobrim pojedincima. Biće to veliki izazov za nas“. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar