Florentino udario šakom o sto!

20. 000. 000 za Kepu Arizabalagu! Atletik se tu ništa ne pita!

Fudbal 02.12.2017 | 18:00
Florentino udario šakom o sto!
Florentino Perez je presekao. Bolje nego da čeka nastavak pregovora Atletika iz Bilbaa i 23-godišnjeg golmana. Cena bi mogla da višestruko poraste. Predsednik Reala zato je dao zeleno svetlo: 20.000.000 evra odmah za Kepu Arizabalagu!

Informaciju na naslovnoj strani današnjeg izdanja donosi madridska Marka, koja podseća i da reprezentativnom golmanu ugovor sa Baskima ističe narednog leta. Prostor za manevar veoma je sužen.

Zanimljivo, kad se 19. septembra, takođe u Marki, prvi put pojavila vest o Kepi u Madridu, govorilo se o otkupnoj klauzuli od 10.000.000 evra, ali sada se pominje duplo veća svota novca. Možda i zato što se cela priča opet zavrtela baš uoči Realovog gostovanja na San Mamesu?

Bilo kako, na stadionu “Santjago Bernabeu” navodno smatraju da je i tih 20.000.000 evra sasvim prihvatljiva cena za momka koji pred sobom ima makar još deceniju na vrhunskom nivou.

Perezovu odluku ubrzale su ne baš toliko sigurne odbrane Kika Kasilje u periodu dok je među stativama Kraljevskog kluba menjao Kejlora Navasa. Odavno je poznato: Florentinotrpi samo najbolje. Nema tu emocija.

Atletik se dakle ništa ne pita, jedina nepoznata je: šta bi sam Kepa? Njegova je ipak poslednja. I dalje odbija sve ponude iz Bilbaa. Ne oglašava se na spekulacije o interesovanju Reala. I ne sme. Jer tek od 1. januara stiče pravo da bez obaveza prema sadašnjem poslodavcu pregovara sa zainteresovanim kupcima.

Marka tvrdi: ako kaže da, već u prvim danima 2018. godine Real će aktivirati otkupnu klauzulu. Možda čak i preplatiti ne bi li ostao u dobrim odnosima sa Atletikom?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar