Milojević opet na Brdu: Biće teško i emotivno!

"Jedno od najtežih gostovanja do sada", poručio je trener Crvene zvezde koji prvi put gostuje svom nekadašnjem klubu Čukaričkom.

Fudbal 26.11.2017 | 08:15
Milojević opet na Brdu: Biće teško i emotivno!
Crvena zvezda se ponovo "prebacuje" na Superligu.

Tokom nedelje je fokus bio na gostovanju BATE Borisovu sa kog se igrači Vladana Milojevića vraćaju neporaženi, mada je utisak da nisu imali sreće da pobede, a sada se u "žižu" stavlja prvenstveni okršaj sa Čukaričkim.

Derbi kola igra se na Banovom brdu u nedelju (15 časova, Arena Sport 1), a to će biti prvi povratak Vladana Milojevića na nekadašnje mesto uspeha.

Na konferenciji za medije pohvalno je govorio o ekipi Nenada Lalatovića, za koju kaže da je dobro poznaje i poštuje način na koji su uspeli da prevaziđu povredu najboljeg strelca Ognjena Mudrinskog, te ocenjuje da će ovo biti "jedno od najtežih gostovanja do sada".

"U svakom trenutku znaju šta hoće, a to je jako bitno. Nije slučajnost što su među vodećim klubovima u ligi, i tako će i završiti, uz učešće u plej-ofu. Imaju ambicije i u Kupu, za mene to nije iznenađenje. Biće nam jako teško, Čukarički predvodi Nenad Lalatović koji spada u najbolje trenere u Srbiji.Mi dolazimo posle jedne evropske utakmice, i uvek je pitanje kakvi ćemo mi biti. Dolazimo iz sredine gde je bilo -4, ali igramo u velikom klubu i nemamo pravo da se žalimo. Sportisti smo, moramo da prolazimo kroz takve probleme", naveo je Milojević koji je rekao da će posle finalnog trenigra odlučiti na koje igrače može da računa.

Zvezda je bila bolja na "Borisov areni", ali trener vicešampiona Srbije navodi da je ta utakmica već "arhivirana" i da ne smeju da žale za promašenim šansama.

"Lepo je čuti dobre brojke, ali rekao sam igračima juče kada smo se vratili da su za nas evropske utakmice završene, i nećemo razmišljati o Kelnu sve dok ne dođe do te utakmice. Čukarički je jedino o čemu razmišljamo. Nikada nisam razmišljao da je bilo šta u životu teško. Ako bih tako razmišljao, to teško bi bilo još teže. Moramo verovati u sebe, svi verujemo, svi u klubu, a najviše igrači. Verujemo u svoje treniranje, i koliko god da to zvuči čudno, mi smo i u Borisovu porasli. Iz utakmice u utakmicu moramo biti bolji, to je jedini način u sportu da napredujete. Teniseri menjaju vremenske zone, dan za noć, pa su opet najbolji".

Milojević je u Čukaričkom radio od 2012. do 2015. godine i sa ovim timom osvojio Kup Srbije, a ističe da će njemu, kao i saradnicima Jankoviću i Leposaviću, povratak biti emotivan.

"To je bilo vreme koje će sigurno ostati u mom srcu. Čukarički mi je mnogo pomogao u karijeri, i mnogo sam zahvalan, pre svih Draganu Obradoviću. Mnogo je suza, i lepih i ne lepih proliveno tamo", naveo je Milojević koji je obećao pobedu svog tima.

U prvom delu sezone Crvena zvezda je pred svojim navijačima slavila protiv Čukaričkog (3:0), a u ovom trenutku razlika između dva tima je 15 bodova.

KAKO PROTIV SINA?

Sin Vladana Milojevića, Nemanja, će verovatno nastupiti za Čukarički u nedeljnom duelu: "Nemanja ima svoju karijeru i drago mi je da se razvija na svoj način. On je dobar fudbaler, dobro dete, veliki profesionalac i on će da uradi sve što je potrebno za svoj klub. Prošao je sve selekcije Čukaričkog. Vaspitavao sam ga da treba da bude profesionalac. Možemo da pričamo pre utakmice, ali kada počne utakmica, svako će želeti da njegov tim pobedi. Možda treba da pitate moju suprugu i kćerku kako će gledati i za koga će navijati".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar