Lopov pištoljem pretio policajcu

Goran B. (1971) iz Banjaluke i Mirko K. (1965) iz Laktaša osumnjičeni su da su pretili da će ubiti policajca zbog čega su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Republika Srpska 24.11.2017 | 10:13
Lopov pištoljem pretio policajcu
Tokom noći 22. novembra na osnovu planskih aktivnosti s ciljem sprečavanjanja krivičnih dela protiv imovine, policijski službenici su realizovali pojačane mere i aktivnosti, te su u mestu Jakupovci, opština Laktaši, uočili su i zaustavili putničko vozilo marke „ BMW“ za koje se sumnja da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela „Teška krađa“.

 
- Dok su policijski službenici kontrolisali vozača, G.B., suvozač je izašao i počeo da beži. Nedugo zatim policijski službenik ga je sustigao, međutim nepoznata osoba je uperila pištolj u policijskog službenika, te se oglušila na zakonito izdato naređenje da odloži pištolj, već je pretio da će ga ubiti, a zatim preskočio prepreku i pobegao – navode u saopštenju PU Banjaluka.

Iste noći, pronađen je i identifikovan M.K. koji je uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je pretio policajcu, a za kojeg se kasnije utvrdilo da potiče iz krivičnog djla koje je ranije izvršeno na području oštine Laktaši, gde je pored pištolja bila otuđena i veća količina novca.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, na dve lokacije, izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i putničkih automobila koje koriste osumnjičeni, gde su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz ranije izvršenih krivičnih dela i koji će postužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

(Blic)
(Foto: Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milicija

24.11.2017 10:52

Cirkus sve pa i to. Da policija ne moze te balavce pofatat i dobro ih namlatit pa bi vidili kad bi im opet tako nesto naumpalo.

ODGOVORITE
Name

Igor

24.11.2017 15:38

Jedan balavac 45 drugi 52 godine ...

Name

Ja

24.11.2017 12:28

Zašto kriminalcima i lopovima uvijek štite identitet da je običan čovjek dužan rtv taksu objavljuju puno ime prezime i komplet porodično stablo a lopovi štite lopove.

ODGOVORITE
Name

Sud ija i kadija

24.11.2017 13:11

Efikasno pravosudje nema šta uslov će dobiti!?

ODGOVORITE
Name

mili

24.11.2017 16:07

Napad na policajca treba naj ostrije kazniti.