NAJZAD: Akinfejev sačuvao mrežu nakon 11 godina!

Ruski golman prvi put još od 2006. godine završio jedan meč Lige šampiona bez primljenog gola. CSKA savladao Benfiku i na dobrom je putu da igra ovo takmičenje i na proleće.

Fudbal 23.11.2017 | 09:45
NAJZAD: Akinfejev sačuvao mrežu nakon 11 godina!
CSKA je protiv Benfike upisao treću pobedu (2:0) Ligi šampiona ove sezone i na pragu je da izbori proleće u ovom takmičenju, ali pravi "heroj" susreta je golman Igor Akinfejev.

Nekada perspektivni ruski golman, a sada 31-godišnjak koji je na putu da čitavu karijeru provede u klubu u kome je ponikao, uspeo je da sačuva mrežu u Ligi šampiona prvi put još od 2006. godine i meča sa Arsenalom!

Nakon tog susreta krenuo je crni niz za Rusa koji je često grešio, naročito u poslednje dve sezone i bio direktan krivac za veliki broj primljenih golova.

Loša serija trajala je punih 11 godina, odnosno 43 utakmice!

Pobedu Moskovljanima protiv slabe Benfike, koja nije osvojila ni bod u dosadašnjem delu takmičenja, doneli su Ščenikov u 13. minutu, doduše iz ofsajda, i Žardel koji je postigao autogol u 56. minutu susreta.

Mile Svilar je zbog bolesti propustio ovaj meč, dok je Andrija Živković ušao u 83. minutu.

CSKA pred meč sa Mančester junajtedom u poslednjem kolu ima 9 bodova i zauzima drugo mesto u grupi "A", dok se prolazu dalje nada i Bazel koji ima 6. Engleski predstavnik je prvoplasiran sa 12 bodova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar