Porodica Jakšić završila na ulici

Četvoročlana porodica Jakšić iz Novog Sada završila je danas na ulici, pošto su ih izvršitelji u pratnji policije iselili iz stana koji se nalazi na adresi Bulevar kralja Petra 61. Četvoročlana porodica Jakšić iz Novog Sada završila je danas na ulici, pošto su ih izvršitelji u pratnji policije iselili iz stana koji se nalazi na adresi Bulevar kralja Petra 61. Porodica je jutros novinarima dojavila da je počelo prinudno iseljenje, koje je bilo najavljeno za danas, te da je njihova zgrada puna policije.

Srbija 21.11.2017 | 11:10
Porodica Jakšić završila na ulici
Porodica se sa dvoje dece zaključala u stan, ali je brava obijena i izvršitelji su u pratnji policije ušli i porodicu Jakšić izbacili na ulicu, preneli su lokalni mediji.

Mirjana Jakšić iz Novog Sada zabarikadirala se sa porodicom u svom stanu u Bulevaru kralja Petra prvog broj 61 i prijeti da će skočiti sa terase ukoliko sudski izvršitelj pokuša da iseli nju i njenu porodicu.

Ispred zgrade je petnaestak policajaca, Hitna pomoć i vatrogasci koji su za svaki slučaj aktivirali spasilački dušek na naduvavanje ne bi li spriječili nesreću ukoliko Mirjana ili neko od članova njene porodice pokuša da skoči sa terase.
 
Podsjetimo, ovo je četvrti put da nadležni pokušavaju da isele porodicu Jakšić iz stana ali prethodni pokušaji su propali jer su imali podršku prijatelja i rodbine.



Kako je ‘’Blic’’ izvještavao Jakšići su nedavno štrajkovali glađu jer ostaju bez stana koji su kupili zbog, kako su rekli, nezakonitih radnji suda i izvršitelja.

Porodica je najpre, kako oni tvrde useljena u manji stan od onog koji su kupili od investitora. Shvativši da su kako kažu Jakšići prevareni, tužili su investitora, a sud je presudio u njihovu korist.



Investitor je, kako kažu Jakšići, dok je sudski proces još trajao legalizovao tavan koji je spojio sa stanom u kom žive i upisao ga na svoje ime i nije im vratio novac.

Investitor je uz kamate Jakšićima kako oni tvrde dužan oko 94.000 evra.

Ljubomir Jakšić i njegova supruga Mirjana trenutno su nezaposleni, a izdržavaju i dvoje dece.



Advokat investitora Tihomira Samardžića, Dragoslav Petrović rekao je u ranijoj izjavi za ‘’Blic’’ da su Jakšići kupili stan pod brojem 23, koji je nakon izgradnje dobio drugi broj 24 i uknjižen je na 51 kvadrat.

Jakšići su platili 33.000 evra i ostali dužni 4.000, te da investitor treba da im isplati blizu 40.000 evra, a ne više od toga kako oni tvrde.



(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mafija

21.11.2017 10:51

Sprega mafije i pravosudja pa ljudi su plazili dali pare umjesto da policija uhapsi investitora za prevaru on m još i otima stan uzeo i pare i stan strašno????Halo Srbiji imali zakona!

ODGOVORITE