Jedna od 100 miliona trudnoća

Rođenje deteta najveći je dar za roditelje i ostale članove porodice, a jedna porodica iz Mostara dobila je mnogo veći razlog za sreću i slavlje. Naime, jedan mladi bračni par iz Mostara dobio je tri curice, jednojajčane trojke - Anteu, Izabelu i Reneu.

Bosna i Hercegovina 18.11.2017 | 18:32
Jedna od 100 miliona trudnoća
Anamarija Martinović porodila se u ponedeljak, a bebe se trenutno se nalaze na Odeljenju intenzivne nege u Sarajevu.
 
Ponosni otac Blaženko Blaško Martinović je rekao da je sve prošlo u najboljem redu, i da se majka i bebe dobro osećaju.

- Bebe su se rodile u sarajevskoj bolnici jer u tom trenutku tehnički nije bilo moguće porođaj obaviti u Mostaru. Ovim putem se zahvaljujem svima u sarajevskoj bolnici, od portira do lekara, a najviše Naimi Imširiji-Galijašević, specijalisiti ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Također se puno zahvaljujem doktorki iz Mostara, Tanji Krešić koja je mojoj supruzi vodila trudnoću - rekao je srećni otac za hercegovinu.

Na Fejsbuku ponosnih roditelja već su podeljeni mnogobrojne čestitke podrške i lepih želja za rođenje devojčica.

- Anamarija Martinović, hvala ti sto si nam rodila tri najveće sreće na svetu, hvala ti sto si najhrabrija i najbolja žena koju znam, hvala ti što postojiš i što si mi sestra! Dragi prijatelji ne mogu svima stići odgovoriti na poruke. Rodile su se tri jednojajčane devojčice žive i zdrave, tri tetkine lepotice, tri tetkina anđela, rodile se Mostarke u Sarajevu u glavnom gradi BiH, ipak one su jedinstvene! Hvala svima na čestitkama, male Martinovićke su super – piše na profilima roditelja tri devojčice.

Kako je ranije pisao Rojters, ovakav slučaj se beleži kao jedan od 200 miliona, druga grupa naučnika je neodređenija pa kaže da ova retkost dolazi kao jedna od 60.000 do 200 miliona, a treći, pokušavaju naći neku zlatnu sredinu, kažu da se ovako nešto dogodi na jednoj od 100 miliona trudnoća.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tijana

18.11.2017 23:44

Srećno roditelji.

ODGOVORITE