Svezala ženu, pa opljačkala kuću

Britanski biznismen Robert Mekenrik (57) spetljao se s Karin Solvej (58), ali nije mogao ni sanjati koliko loše će ta njegova afera završiti.

Svijet 15.11.2017 | 16:22
Svezala ženu, pa opljačkala kuću
Ruskinja koja živi u Velikoj Britaniji organizovala je pljačku kuće svoga ljubavnika. Razbojnici su mu upali u kuću, svezali kablovima njegovu suprugu Priju i kćerku Skarlet te ukrali 100.000 funti vrijedan nakit, dizajnersku odjeću i predmete.

Ženi i kćeri stavili su i poveze na oči i cijelo im vrijeme prijetili.  Solvej je u utorak na sudu u Londonu proglašena krivom za organizovanje pljačke zajedno sa još troje pomagača koje je poslala da obave posao.

Iako je za to vrijeme bila u Moskvi, to joj nije bio alibi jer su tužioci došli do poruka koje je izmjenjivala s pljačkašima.  Očekuje se da će u konačnici svi biti osuđeni na zatvorske kazne, piše Daily Mail.

Sud je objavio kako je opljačkani Mekenrik bavio različitim poslovima među kojima je i uzgoj riže u Sijera Leoneu i Liberiji.

Ali, jedna od kompanija upala je u probleme i Solvej je svom ljubavniku posudila oko 850.000 funti.  Kad je njihova veza pukla, 2013. godine, Solvej je htjela da joj bivši što prije vrati dug.

Mučila ju je i ljubomora jer je Mekenrik obećao da će ostaviti ženu i posvetiti se u potpunosti njoj, ali to nije učinio.  Nakon suđenja, Mekenrik i njegova supruga kažu kako osjećaju veliko olakšanje i da je pravda napokon zadovoljena.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 0

Ostavite komentar