Levandovski nacrtao profil sopstvene zamjene...

Mlad, gladan golova, da uči od mene i igra po 15-20 minuta! Isplivala imena dva nova kandidata.

Fudbal 17.11.2017 | 14:00
Levandovski nacrtao profil sopstvene zamjene...
Još pre mesec dana zapavio je za pomoći. Jasno je i Robertu Levandovskom i čelnicima Bajerna da će pre ili kasnije morati da dovedu još jednog špica. Ne zbog toga što minhenski velikan planira da proda polsku haubicu, već iz razloga da ne bi svaki meč provodio po 90 minuta na terenu.

Trenutno, Jup Hajnkes ima na raspolaganju još Tomasa Milera, ali ni on nije onaj pravi prirodni centarfor, pa se zato odavno razmatra ideja ko bi to trebalo da dođe na Alijanc arenu kako bi povremeno odmenio za drugog strelca Bundeslige iz minule sezone.

„Teško će Bajern da mi nađe zamenu. Igrača koji bi ulazio s klupe. Jedna od opcija je da mi se dovede mladi napadač, gladan golova, spreman da čeka šansu i da uči od starijeg kolege. Značilo bi mi da da odmorim tako što ću igrati 15 ili 20 minuta manje po utakmici. Na taj način bih sačuvao energiju za predstojeće mečeve i smanjio rizik od povreda“, iskren je u razgovoru za Sport Bild Robet Levandovski.

On je odluku o tome koji napadač bi pasovao Bajernu prepustio klupskim čelnicima, mada ima zanimljivo zapažanje.

„Očigledno, nije reč o napadaču svetske klase koji ima iskustvo igranja u reprezentaciji. Takvi žele da budu na terenu u prelomnim mečevima sezone“, dodao je Leva.

Podsetimo, legendarni nemački reprezentativac Lotar Mateus nedavno je za tu ulogu predložio Vedada Ibiševića iz Herte, pričalo se o Edinu Džeku (Roma) ili Entoniju Modestu(Tjenđin Kvanahan), a sad su isplivala dva nova imena. Sportbild uverava da su kandidati Olivije Žiru i Kasper Dolberg, s tim da je Francuz iz Arsenala skoro nemoguća misija (zbog plate, a i teško da bi klupu londonskog kluba zamenio za onu u Bavarskoj), što ostavlja mladog Danca iz Ajaksa kao savršenu opciju.

Bar prema Robertovim kriterijumima.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar