U požaru 19 povrijeđenih

Tri osobe, od ukupno 19 koliko ih je povrijeđeno u požaru koji je sinoć oko 19 časova izbio u zgradi u ulici Ante Babića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, zadržane su na liječenju u KCUS, potvrđeno je iz MUP KS.

Bosna i Hercegovina 15.11.2017 | 09:35
 U požaru 19 povrijeđenih
Požar je izbio u stanu, vlasništvo M. R., a brzom intervencijom vatrogasaca, koji su na mjesto događaja izašli sa svim raspoloživim ekipama, spriječeno je njegovo dalje širenje i teže posledice.
 
Osim vatrogasaca, na intervenciju su izašle ekipe policije, Hitne pomoći, Civilne zaštite, kao i radnici KJKP Toplane i Elektrodistribucije, a svi stanari iz ulaza su evakuisani.

- Tom prilikom je usljed udisanja ugljen-monoksida i zadobijenih opekotina povrijeđeno sedam građana, od toga troje dece, 11 policijskih službenika MUP Kantona Sarajevo, kao i jedan pripadnik PVB Kantona Sarajevo - rečeno je u policiji.

O požaru je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pripadnici policije i vještak protivpožarne zaštite trenutno obavljaju uviđaj, kojim će biti utvrđeni tačni uzroci izbijanja požara.

(Blic/Faktor)

Komentari / 0

Ostavite komentar