Završni Masters: Sok poslije preokreta porazio Čilića!

Džek Sok pobedio je Marina Čilića posle preokreta u tri seta na Završnom Mastersu u Londonu i zadržao šanse za plasman u polufinale – 5:7, 6:2, 7:6(4).  Preokret! Amerikanac još u igri, a Čilić. . .  Džek Sok ostvario je prvi trijumf na završnom mastersu, iako je Hrvat vodio u setovima.

Tenis 14.11.2017 | 19:00
Završni Masters: Sok poslije preokreta porazio Čilića!
Amerikanac, deveti teniser sveta, pobedio je za dva i po časa igre, četiri puta je oduzeo servis Hrvatu, petom igraču planete, koji je napravio tri brejka.

Čilić je u taj-brejku trećeg seta vodio sa 4:2, ali je Sok uspeo da preokrene i ostvari prvu pobedu u grupi "Boris Beker", nanevši rivalu drugi poraz.

U drugom meču u istoj grupi od 21 čas igraju Švajcarac Rodžer Federer i Aleksander Zverev iz Nemačke.

Veliki obrt na završnom mastersu i rezultat kojem se nisu mnogi nadali.

Hrvatski teniser Marin Čilić (peti nosilac) vodio je u duelu protiv Amerikanca Džeka Soka (osmi nosilac) i prišao na set do trijumfa, ali se osvajač Pariza nije predao.

Nedavni rival Filipa Krajinovića izgubio je prvi, pa osvojio drugi i treći set i trijumfalno počeo drugu rundu u Grupi "Boris Beker". Tako je, nakon meča od dva i po sata, sačuvao šanse da na prestižnom turniru dočeka i nokaut fazu.

ČILIĆ - SOK 1:2 (7:5, 2:6, 6:7)

Amerikanac je uspehom izjednačio svoj skor na 1-1, posle poraza u duelu sa Rodžerom Federerom u prvom kolu. Ovim trijumfom Sok je i zakazao potencijalno veoma važan meč za četvrtak u 21 čas, kada će igrati protiv Aleksandra Zvereva.

Švajcarac (1-0) i Nemac (1-0) sastaće se kasnije u utorak (21 čas), dok će Čilić polako početi da razmišlja i o putu u Monte Karlo, gde živi.

Završni Masters – grupa 'Boris Beker':

Džek Sok – Marin Čilić 5:7, 6:2, 7:6(4)

21.00 Rodžer Federer – Aleksander Zverev

Tabela:
1. Federer 1-0 2:0 1
2. Zverev 1-0 2:1 1
3. Sok 1-1 2:3 1
4. Čilić 0-2 2:4 0

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar