Nekad Boban, Robi i Šuker, danas Modrić, Rakitić i Mandžo!

Hrvati imaju ne jednu, nego dve opasne ekipe! Ponovo se stvara euforija u zemlji naših zapadnih komšija.

Fudbal 16.11.2017 | 23:30
Nekad Boban, Robi i Šuker, danas Modrić, Rakitić i Mandžo!
Dobro je to poznato svima nama na Balkanu. Mrvica je potrebna da se preko noći pređe put od očaja do euforije. Strepeli su Hrvati kroz cele kvalifikacije, čupali kosu gledajućiAnta Čačića kako se igra sa teško stečenim ugledom. Ali 90 dobrih minuta pod vođstvomZlatka Dalića i onih 4:1 protiv Grčke na Maksimiru podgrejali su atmosferu kod naših zapadnih komšija.

Nije baš da se ova generacija poredi sa onom zlatnom iz 1998. godine, kada su Zvonimir Boban, Robert Prosinečki i Davor Šuker vodili Vatrene do bronzane medalje na Mundijalu u Francuskoj, ali očekivanja su prilično visoka. I nije baš da su neosnovana.

Objektivno, Hrvati imaju jednog Luku Modrića, možda i ključnog igrača madridskog Reala. Imaju Ivana Rakitića u Barseloni, superzahvalnog Marija Mandžukića u Juventusu. A imaju vala i njih trojica dobre saradinke u Ivanu Perišiću, Milanu Badelju… Pa čak i ako nastavimo dalje do klupe za rezervne igrače: Realov Mateo Kovačić, Interov Marcelo Brozović, pa i mladi lavovi kakvi su Marko Pjaca i Marko Rog, džoker u liku Andreja Kramarića.

Istina je da škripi na štoperskim pozicijama, jer uz sve dužno poštovanje Dejan Lovren, Vedran Ćorluka i pre svega Domagoj Vida nisu defanzivci svetske klase, ali ruu na srce - nisu baš ni očajni, a sa ovakvim veznim redom treba i doći do poslednje linije.

Sve skupa, dvojica iz Reala, dvojica iz Juventusa, dvojica iz Intera, po jedan iz Barselone, Milana, Liverpula, Atletika, Monaka, Evertona, Hofenhajma… Zlatko Dalić ima ekipu kakvu čak i među 32 najbolje selekcije na svetu većina može samo da sanja.

Uostalom, pogledajte tu prvu postavu, pa i rezervnu varijantu. Nemci, Brazilci, Španci, Francuzi, Argentinci, možda Belgijanci i samo možda Englezi… Nema ih mnogo koji mogu da se podiče takvom dubinom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar