Lekcija gospodina Ilića: Za Zvezdu u Evropi - naravno!

„Nadam se da ćemo zajedno u narednu fazu“, optimista je kapiten Partizana.

Fudbal 16.11.2017 | 23:15
Lekcija gospodina Ilića: Za Zvezdu u Evropi - naravno!
Ima ličnosti čije reči odjekuju i kad ne govore jezikom rijalitija. Nego kad kažu nešto što je tako priprodno ili što je izraz osnovne kulture. Zato su jedinstveni. Kao što je, na primer, Saša Ilić unikat ovdašnjeg fudbala, pa na pragu 40. godine života svako malo drži lekcije mlađima od sebe. Posebno onima zatrovanim navijačkim prepucavanjima između Partizana i Crvene zvezde.

Da je iznad tog malograđanskog stila čuveni vezista crno-belih demonstrirao je više puta. I dan-danas prostalice kluba sa Marakane kažu kako u taboru večitog rivala najviše poštuju Saleta. Imaju razloga. Najnoviji im je ponudio odgovarajući na pitanje da li bi voleo da se i Crvena zvezda i Partizan plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope.

„Najnormalnija je stvar da u evropskim mečevima navijam za večitog rivala. Nikad se nije desilo da i Partizan i Zvezda prezime u Evropi, a ja se nadam da će tako biti ove sezone“,jasan je u intervjuu Blicu Saša Ilić.

Razumljivo je zbog čega priželjkuje uspeh svog i kluba koji mu je najveći rival za trofeje na srpskoj sceni.

„Bilo bi lepo za naš fudbal da i Partizan i Zvezda obezbede nokaut fazu Lige Evrope, jer bi to, uz reprezentaciju koja se plasirala na Mundijal, dalo dodatni impuls ovoj igri u Srbiji. To bi značilo da u fudbalu kod nas konačno nešto funkcioniše na pravi način“.

Parni valjak sezonu nastavlja u sredu od 18.30 mečom osmine finala Kupa Srbije proritv Rada, u nedelju od 13.00 gostuje Javoru u Ivanjici, a onda sledi meč jeseni, vredan ostanka na internacionalnoj sceni.

„Zavisi kako budemo odigrali protiv Jang Bojsa 23. novembra na našem stadionu. Na dobrom smo putu da se plasiramo u narednu rundu, ali je potreban i taj jedan korak. Imamo šansu, ali ne smemo da budemo euforični. Pre nekoliko sezona smo bili u sličnoj situaciji, pa nam se desilo da ispadnemo. U podsvesti razmišljamo o Jang Bojsu, ali polako... Imamo okršaje i u Kupu i u prvenstvu do meča sa Švajcarcima“, dodaje Saša Ilić, legenda Partizana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar