Tužan kraj šampionske generacije...

Odoše Điđi, Lele, Kjelo, Barza. . .  Odlaze veliki šampioni!

Fudbal 16.11.2017 | 23:00
Tužan kraj šampionske generacije...
Italija je u neverci, gledaće Mundijal na televiziji bez Azura. Eliminacija od Švedske dobija razmere apokalipse na Apeninima. Traži se dubok rez i to se sigurno desiti.

Ispadanje od Švedske je i definitivno značilo kraj jedne velike generacije. I poslednja trojica iz tima tima koji je osvojio svetsku titulu u Nemačkoj 2006. godine su rekli zbogom nacionalnom timu. Karijere su odavno završili Pirlo, Del Pjero, Toti, Inzagi,Kanavaro, Gatuzo, Zambtora, Materaci i ostali iz šampionskog tima. Sinoć su se od dresa Azura na neslavan način oprostili i Đanluiđi Bufon, Danijele De Rosi i Andrea Baerzaljikoji su bili deo zlatnog tima iz Nemačke. Pored njih, tačku na reprezentativnu akrijeru je stavio i Đorđo Kjelini koji je debitovao za Italiju pre 13 godina i nije uspeo da osboji reprezentativni trofej.

Svakako najveća promena je odlazak u penziju legendarnog Đanluiđija Bufona, verovatno najboljeg golmana u istoriji fudbala. Posle 20 godina u reprezentaciji i 175 utakmica, Điđi se u suzama oprostio od dresa Italije.

„Ostavljam reprezentaciju u rukama talenata poput Donarume i Perina o kojima će se tek ričati. Želim i da zagrlim moje prijatelje Lelea, Barzu, Kjela, Lea sa kojima sam duže od 10 godina branio boje Italije. Oni odlaze kao i ja, jedino mislim da će Leo možda nastaviti. Hvala im. Krivica je kolektivna, žao mi je što je ispalo ovako“, rekao je legendarni golman kroz suze.

Danijele De Rosi nije igrao protiv Švedske, na klupi je proživljavao teške momente...

„Crni dan za italijanski fudbal. Sada moramo sve iz početka. Za deset godina sam ovaj dres nosio širom sveta i teško je kada ga skineš i znaš da ga više nećeš obući. Sledeća generacija je spremna. Ima tu materijala...“, rekao je De Rosi.

Kamera je uhvatila De Rosija kako stručnom štabu tokom meča sugeriše da uveduInsinjea.

„Samo sam rekao da je kraj blizu i da su nam potrebni napadači. Pokazao sam prstom na Insinjea“.

Đorđo Kjelini takođe poziva na promene.

„Imamo mnogo mladih igrača poput Veratija i ostalih kojima će biti potrebna podrška u narednih nekoliko godina. Posle ovakvog pada ih očekuje dosta posla. Krećemo od nule jer su nam očigledno potrebne promene čim posle 60 godina nismo otišli na Mundijal“,rekao je Juventusov beskompromisni borac.

Andrea Barzalji takođe poziva na podršku mlađima.

„Ovo je najgori način da se oprostiš od reprezentacije. Veliko je razočaranje. Sada sledi restart, a imamo nekolicinu maldih momaka koji su već ušli u reprezentaciju i sada je kucnuo njihov čas“. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar