Snijeg zahvatio veći dio regiona

Prvi jači snijeg koji je u ponedjeljak zahvatio veći deo regiona stvarao je poteškoće u saobraćaju, od Slovenije do Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 13.11.2017 | 20:45
Snijeg zahvatio veći dio regiona
U BiH snijeg se pojavio prvo u Krajini, a iz Cazina  i okoline su počele dolaziti i prve fotografije. Meteorolozi najavljuju da će se snijeg u BiH zadržati i narednih dana.
 
U utorak, 14. novembra, snijeg ili susnežica očekuje se u većem delu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima BiH i u Hercegovini kiša.

Na planinama u Hercegovini sneg. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara.

Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura vazduha u Bosni između nula i 4 stepena. Temperatura u Hercegovini između sedam i 12 stepeni.

U srijedu, 15. novembra, snijeg ili susnježica očekuje se u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru BiH i u Hercegovini kiša.

Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara.

Vetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smera. Temperatura u Bosni između minus jedan i 3 stepena. Temperatura u Hercegovini između 7 i 12 stepeni.

U četvrtak u Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni oblačno. Vjetar slab sjevernog smera. Temperatura u Bosni između minus jedan i 5 stepena. Jutarnja temperatura u Hercegovini između četiri i osam, a najviša dnevna temperatura između 10 i 14 stepeni.

Vikend topliji

U petak, 17. novembra, u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura u Bosni između nula i 4, a najviša dnevna temperatura između 3 i 7 stepeni. Jutarnja temperatura u Hercegovini između 4 i 7, a najviša dnevna temperatura između 11 i 15 stepeni.

(Blic/Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar