O Juventusovoj pocepanoj čarapi u kancelariji i još koječemu...

. . . O Iguainu, Matuidiju, VAR-u, Pogbi. . .  Direktor Juventusa Bepe Marota dao je opširan intervju za italijanske medije. . .

Fudbal 16.11.2017 | 23:45
O Juventusovoj pocepanoj čarapi u kancelariji i još koječemu...
Juventusov direktor Bepe Marota dao je opširan intervju za italijanske medije govoreći na različite teme koje bi mogle da interesuju ljubitelje fudbala na Čizmi, posebno pristalice Stare dame.

On je istakao da Juventus neće trošiti mnogo puta tako velike svote novca kao što je bilo u slučaju Gonzala Iguaina.

"Imali smo šansu u istorijskom momentu kada je otišao iz Napolija. Razmotrili smo to kao odgovarajuću investiciju. Ali, ne možete očekivati da trošite 90.000.000 - 100.000.000 evra svakog leta. Istina je da smo definisali njegov ugovor pre prodaje Pogbe u Mančester Junajted. Iako smo očigledno mogli da pretpostavimo da će Pogba otići".

Ima onih koji smatraju da je Juventus preplatio Bleza Matuidija sa 20.000.000 evra plus bonusi.

"Ne slažem se sa njima. Za te pare smo dobili igrača koji se potpuno uklapa i sa iskustvom i karakterom. Ne zaboravite, prodali smo Bonučija za 40.000.000 evra".

Koliko je zadovoljan dosadašnjim partijama Juventusa?

"Cenim da je tim do sada pokazao 70 odsto realnog kapaciteta. Verujem da je ovo nabolje izbalansiran Juventus sa kojim sam radio".

Marotina zamisao je da Staru damu "vuku" Italijani.

"Ubeđen sam da ako želimo titulu u Italiji, jezgro igrača moraju da čine Italijani. Kada igrate protiv provincijskih klubova, stranci teško shvataju da protivnici igraju te mečeve kao da su im najvažniji u životu".

O VAR-u i kako to utiče na Juventusov status?

"Ne plašimo ga se. Zapravo, pomoći će nam da legitimizujemo naše pobede".

Potom je dalje objasnio.

"Na primer, do sada su nam suđena tri penala, isti broj penala koji smo imali tokom cele prošle sezone. Ovde vlada zavist, nema kulture prihvatanja poraza".

O Napoliju...

"Napoli igra prelep fudbal, ali svaki tim ima svoj DNK. Juventusov simbol je pocepana čarapa koju Đampjero Boniperti drži u svojoj kancelariji".

O Ligi šampiona.

"Ona zavisi od mnogo faktora. Eliminisani smo protiv Galatasaraja zato što je padao sneg. U svakom slučaju, verujem da je najbolji tim osvajao ovo takmičenje na kraju krajeva. Moj put s Juventusom nije gotov. Želimo da osvojimo Ligu šampiona. Čak i posle toga ne vidim sebe u drugom klubu. Kada Anjeli bude želeo da odem, vidim sebe kako radim u Savezu".

Koji mu je omiljeni potez kao sportskog direktora Juventusa?

"Prodaja Pogbe u Mančester Junajted je bio lep potez na profesionalnom nivou".

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar