Omamila muškarca pa ga pokrala

Državljanka Srbije Snežana B. (54) prijavljena je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da je omamila muškarca (63) iz Šekovića, oštetivši ga za 800 maraka, pod izgovorom da će mu pružiti usluge masiranja.

Republika Srpska 10.11.2017 | 14:10
Omamila muškarca pa ga pokrala
Žena je sredinom oktobra u iznajmljenu kuću u Majevičkoj ulici u Zvorniku pozvala naivnog čovjeka pod izgovorom da pruža usluge masiranja.

Muškarac je došao na "tretman", a ona ga je omamila nepoznatom drogom i onesvijestila. Trenutak gubitka svijesti maserka je iskoristila da bi mu uzela novac i telefon.

Nezvanično saznajemo da riječ o ženi koja se bavi masiranjem u Srbiji.

- Muškarac se poslije buđenja ničega nije sjećao, nije znao ni ko je, ni gdje je, bio je potpuno omamljen. Najvjerovatnije ga je ošamutila nekim sprejom - kazao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da prijavljenu ženu terete za krivično djelo teška krađa.

- U skorije vrijeme nismo imali prijava da je S. B. počinila slične krađe na području Zvornika i u okolini. Nemamo saznanja da je ova žena potkradala svoje mušterije po Srbiji - rekli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Osim starijih muškaraca na meti lažnih maserki su sve češće i žene u BiH, koje umjesto da dobiju zdravstvene usluge, "tretman" završe opljačkane.

Tako su dvije starice iz Petrovca prošle sedmice bile žrtve lažnih maserki, koje su ih opljačkale nudeći im medicinsku pomoć. Policiji u Petrovcu sestre P. M. (89) i L. M. (86) su prijavile da su kod njih u stan došle dvije nepoznate djevojke, koje su im saopštile da pružaju medicinsku pomoć.

Starice su ih pustile u stan i dok je jedna masirala starice, druga je pretresla ostali dio stana i iz spavaće sobe, gdje su starice držale novac, ukrala njihovu ušteđevinu. Tek nakon što su djevojke napustile stan, starice su primijetile da im nedostaje novac.

Sličan slučaj desio se i u Prijedoru u junu 2015. godine, kada je policija prijavila Okružnom tužilaštvu državljanke Hrvatske F. Đ. (63) i S. I. (40), jer su, lažno se predstavljajući kao maserke, opljačkale Radomira Trubarca (94) u Kozarskoj Dubici.

One su starcu rekle da rade kao medicinske sestre koje starijim licima pružaju besplatne masaže. Iskoristile su nepažnju vlasnika kuće kada je ležao na maserskom stolu i od njega ukrale 1.800 maraka.

Drska krađa

Policija traga za lopovom koji je iz ruku žene M. M. (40) u njenoj porodičnoj kući u Bužimu oteo kesu u kojoj se nalazila koverta sa novcem.

Krađu je u srijedu policiji prijavio suprug oštećene M. E.

Lopov je poslije krađe pobjegao iz dvorišta kuće. Policija radi na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa na opasan i drzak način.

(Glas Srpske)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dr Dabic .

10.11.2017 16:17

Ja svasta gdesumu tolike godine prosle . I treba tako .

ODGOVORITE