Potvrda dobrih odnosa

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ministarka spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić danas će otvoriti novu zgradu Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu.

Bosna i Hercegovina 09.11.2017 | 08:31
Potvrda dobrih odnosa
Ceremoniji otvaranja nove zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu prisustvovaće visoki funkcioneri iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora.

"Otvaranje nove zgrade Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu, koja je u vlasništvu Bosne i Hercegovine, je još jedna u nizu potvrda dobrih bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, ali i želje da se trajno izgrade dobri odnosi između dvije zemlje", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Nova zgrada Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu se nalazi u Ulici Pantovčak 162.a. Početak ceremonije otvaranja je predviđen za 14 sati.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Lorenco

09.11.2017 07:58

Bravo crnadak, za tebe je potvrda dobrih odnosa kad R Hrvatska zaobilazi državu čiji si ministar vanjskih poslova prilikom potpisivanja sporazuma o plinu! kad je bakir podnosio reviziju u ime BiH tad si tvrdio da je to neovlašteno zastupanje države!! Kao ministar vanjskih poslova trebao bi znati da sporazume sa drugim državama o bilo čemu zaključuje država a ne entiteti!?

ODGOVORITE
Name

prorok

09.11.2017 08:40

Reci ti nama Crnadak koliko si doveo stranih investitora u BiH sa svojih silnih putovanja?Koliko si promovisao RS i BiH na egzotičnim destinacijam i raznim delegacijama?Uživaj još malo Igore i zapiši velikim slovima ovaj period svog života, jer čisto sumnjam da ćeš više imati priliku za tako nešto!?

ODGOVORITE
Name

Soko

09.11.2017 10:50

Sta BI rekli ovi iz szp da je kojim slucajem Dodik tamo.

ODGOVORITE