Nezadovoljstvo radom ministra

Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske nije zadovoljna sradnjom sa resornim ministarstvom.

Republika Srpska 08.11.2017 | 19:15
Nezadovoljstvo radom ministra
Tvrde da su tražili podatke o korisnicima, pošto ih nisu dobili, najavili su tužbu. Iz ministarstva se pozivaju na Zakon o slobodi pristupa informacijama.

"Ministrstarstvo se pozvalo na Zakon o slobodi pristupa informacijama. Mi ćemo tužiti sudu ministarstvo za boračko-invalidsku zaštitu zato što nam nije dostavilo te podatke koji nisu tajna, a mi smo organizacija od posebnog javnog interesa. Zbog čega je do toga došlo to treba pitati ministra i ministarstvo. Mi hoćemo zvanično da dobijemo iz ministarstva koji je broj korisnika i koliko je sredstava ostalo. Sigurno da to više nije pet miliona i 600 hiljada maraka, sigurno je oko sedam miliona maraka",  rekao je Nedeljko Mitrović, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

"Mi imamo podatke, ali ne možemo da dajemo organizacijama jer nam zakon to ne omogućava i može doći do utuživanja", rekao je Milenko Savanović, ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RO

08.11.2017 19:06

Matori idi u penziju.Šaha igraj,ako znaš.Tolike godine se KAO NEŠTO BORIŠ sram te bilo.Šta si uradio do sada sve ove godine ? Ništa,osim plate i dnevnica.

ODGOVORITE
Name

propast

09.11.2017 05:46

Ovog nevole ni djeca samo sebe gleda i zavist mu iz ociu ubi.

Name

Bik bart

09.11.2017 11:01

Blasko je ce rjesiti sve nesporazume.....

ODGOVORITE
Name

BOBA

09.11.2017 11:03

GOSPODINE TI SI LIČNO DVADESET GODINA POD SUKNJOM VLASTI OTKUD TAKAV PREOKRET. SVA UDRUŽENJA POČEV OD NESTALIH SILOVANIH POGINULIH UKINUTI .SAMO MI JE ŽAO ZAŠTO SU DJECA DALA ŽIVOTE OVO SU SVE IGRARIJE KOJE GLEDAMO DUGO .AKO VAS NIKO NE UVAŽAVA SMIČITE SE DA VAS NAROD NE GLEDA SVI STE DODIJALI I BOGU I NARODU DOKLE VAS GLEDATI.SAKRITE SE U MIŠIJU RUPU I BORITE SE SA SVOJOM MUKOM .POSTOJE PORODICE KOJE NE ĆE DA SE BLAMIRAJU ZATO ŠTO JE NJIHOVA MUKA U NJIMA I ČUVAJU ZA SEBE.IMA IH KOJI SU UNOVČILI DOBRO SVOJU MUKU A ŠTA ĆE OSTALI. VELIKA JE NE PRAVDA ZATO NIKO VAS NE MOŽE DA SLUŠA . UVIJEK ISTE PRIČE.

ODGOVORITE