Fejsbuk i Tviter čas u Banjaluci

Na godišnjicu preuzimanja funkcije, gradonačelnik Igor Radojičić organizovao je Fejsbuk i Tviter čas u okviru kojeg je odgovarao na pitanja koje su građani postavljali putem ovih društvenih mreža. Stiglo je preko 260 pitanja, uglavnom o komunalnim problemima, ali i neizostavnom problemu grijanja u Banjaluci.

Republika Srpska 08.11.2017 | 18:10
Fejsbuk i Tviter       čas u Banjaluci
Najviše pitanja građana Banjaluke bilo je u vezi grijanja, koje je od početka sezone veoma loše ili ga čak i nema. Gradonačelnik je na ta pitanja ponovio raniju izjavu, da je stara Toplana klinički mrtva i da traže najbolje rješenje.

„Prezadužena je, niko ne da kredit, nema više žiranata, ne može da obavlja osnovnu funkciju, a to je grijanje grada i da vraća stare kredite. Zbog toga je grad morao ući u gradnju potpuno nove toplane“, kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Iako su radovi na novoj toplani u toku, gradonačelnik još uvijek ne može čvrsto obećati rješenje problema grijanja.

„To je vrlo zahtjevan posao, elektroinstalacije, mašinska instalacija, vodoinstalacije, priključci na vodovode, automatika i sve ostalo. Valja pustiti u probni režim, ispitati. Sve to mora biti u funkciji ne dao Bog neke havarije, bilo čega, prema tome znam šta su naše želje ali sve mora biti kompletno tehnički ispravno, ne može prije zore svanuti“, tvrdi Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Građani su se zanimali i za rad gradske administracije, ali i iznosili svakodnevne životne probleme. Gradonačelnik je obećao da će ovakva praksa komunikacije sa građanima biti nastavljena i u budućnosti.BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

DOXA

08.11.2017 18:45

AHHAHAHA niko neda vise Kredita ta mu je dobra....

ODGOVORITE
Name

@ Kosta

08.11.2017 19:10

Pita me jedan prijatelj iz Federacije kad bi preselio u RS da li bi se i njemu zivotni vijek produzio za 4 godine.Nisam znao odgovorit posto je nasa premijerka samo nama domacim produzila zivotni vijek.

ODGOVORITE
Name

Konkretno i opipljivo

08.11.2017 19:52

Igor je moderan političar, nameće virtuelni život. Ubuduće se grijemo brojem lajkova, kupujemo pozitivnim komentarima, struju dobijamo bluetooth tehnologijom...samo virtuelno...

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

08.11.2017 20:04

OVAJ RADOJČIĆ BAŠ VALJA GLUPOSTI KAO NIKO DO SADA. KORISTI MODERNE TEHNOLOGIJE U KOMUNIKACIJI SA GRAĐANIMA A PRAVI TOPLANU NA DRVA U 21 VIJEKU, POPRAVLJAO ZELENI MOST PA ONDA USTANOVILI DA NIJE ZA SAOBRAĆAJ, DOVEO NEKOG ARHITEKTU A U GRADU HAOS, 30.000 HILJADA LJUDI NE MOŽE UJUTRO NA POSAO OD SILNIH GUŽVI U SAOBRAĆAJU. KAKO JE KRENUO OD B.LUKE ĆE NAPRAVITI PRAVU KASABU, A JOŠ KAD VIDIM ONOG AMIDŽIĆA PORED NJEGA, SVE MI JE JASNO, DNO DNA

ODGOVORITE
Name

KRSTO

08.11.2017 23:00

Tako je, u pravu si, Radojicic došao u B.luku iz C.gore iz neke vukojebine da zjale prosipa, nije čudo sto grad posta kasaba. Kad su došli u B.luku , pričaju stari, ćaća od Igora je imao brkove veće od Vuka Karadžića, opanke, gunjeve, svinjsku polutku i rakiju u torbi a od ovcije kože gunj napravili, eto ko je gradonačelnik, braćo mila sta nas snadze, al eto selje vole takve, da se glasalo za gospodu iz SDS B.luka bi bila Las Vegas, e eto vam sad pa gledajte

Name

Saobracaj je najveći

10.11.2017 23:05

A i najmanji problem! da mu "stručnjaci" izadju na teren u spici i vide gdje su problemi. Rijesilo bi se, ali, nema tko. Pitajte vozače. Neuskladheni semafori iz sporednih ulica koji traju skoro kao i glavni. Top pitanje : tko dozvoljava postojanje zebri na manje od 20 metara od semafora. "Stručnjaci". Posebno ona dva izmedju Trznice i Kastela. Postoji semafor kod Ekvatora . Ovce mogu prošetati par metara! Neka pogleda kružni tok ka Lausu iza 15 h. I vidi kakav je kurcšlus. Isto zebra na manje id 10 m od semafora. "Stručnjaci", bolje da se bavi njima, nego sto troši vrijeme na glupe Tviter prepiske! od kojih nema nikakve koristi!

Name

Vanja

08.11.2017 21:54

A jel ga iko upitao hoce gradjani plaćati grijanje koga trenutno nema????

ODGOVORITE
Name

BOBA

09.11.2017 12:08

MOJ RADOJČIĆU BOLJE DA SI KAO GOSPODIN RADIO SVOJ POSAO KOJI SI ZAVRŠIO .TOLIKO SI OSTARIO BAVEĆI SE POLITIKOM. NE ZBOG TOGA ŠTO VOLIŠ NAROD I RADIŠ ZA NJEGA VEĆ STARIŠ ZBOG TOGA ŠTO VOLIŠ PAŽNJU I PARE.NE KA TI JE SA SREĆOM. NE MOGU TE POZNATI KOLIKO PROPADAŠ ALI PARE SU KAO DROGA. OVISNOST IZ KOJE SE ČOVJEK TEŠKO MOŽE IŠČUPATI.

ODGOVORITE