Kajtaz: Muslin bi bio dobar kandidat za selektora BiH!

Član Komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja predlaže selektora Sead Kajtaz priznao za MONDO da ne bi imao ništa protiv da kandidat za upražnjenu klupu "zmajeva" bude i Slavoljub Muslin.

Fudbal 07.11.2017 | 18:45
Kajtaz: Muslin bi bio dobar kandidat za selektora BiH!
Vijest da je doskorašnji kormilar Srbije Slavoljub Muslin kandidat za nasljednika Mehmeda Baždarevića munjevito se proširila u domaćoj javnosti.

Bivši selektor "orlova" je potvrdio da bi razgovarao sa čelnicima FS BiH, ali i dodao da ga niko nije zvao, pa smo tim tragom kontaktirali jednog od članova Komisije FS BiH, koja predlaže selektora.

RIječ je o nekadašnjem desnom krilu mostarskog VeležaSeadu Kajtazu, koji je za MONDO priznao da nije upoznat o Muslinovoj mogućoj kandidaturi za selektora "zmajeva".

Ali...

"Ja jesam član Komisije koja predlaže selektora, ali ne znam ništa o tome u ovom trenutku. To ne znači da neko od kolega nije predložio Muslina, koji bi bio dobar kandidat. Dobar je trener sa respektabilnom karijerom, a samim tim što je odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Vidjećemo u narednom periodu, sjednica je zakazana za 16. novembar. U užem krugu su zasad Meho Kodro i Amar Osim, bio je i Robert Prosinečki. Eventualna kandidatura Muslina sigurno ne bi naškodila", izjavio je Kajtaz za naš portal.

Podsjetimo, Muslin je sa srpskom selekcijom izborio direktan plasman na Mundijal u Rusiji, ali je otpušten zbog "loše igre" u mečevima sa Austrijom i Gruzijom, te zbog nepozivanja Sergeja Milinković-Savića u nacionalni tim.

Komisiju FS BiH koja predlaže selektora čine Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nako

07.11.2017 19:01

Zasto ne, Muslin je dobar strucnjak

ODGOVORITE