Ne može da izdrži 3 gema - Nadal upitan za London!

Prvi teniser sveta Rafael Nadal želi da igra na Završnom Mastersu u Parizu, ali je još pod znakom pitanja zbog povrede kolena.

Tenis 07.11.2017 | 18:30
Ne može da izdrži 3 gema - Nadal upitan za London!
Nadal je zbog bola u kolenimu, sa kojim je tokom karijere imao mnogo problema, bio primoran da odustane pre četvrtfinala Mastersa u Parizu protiv Filipa Krajinovića.

Kako pišu španski mediji, on i dalje oseća posledice, ali će u sredu otputovati u London i pripremati se za turnir, dok će konačnu odluku doneti neposredno pre početka takmičenja u ‘O2 areni’.

"Videćemo", rekao je na konferenciji na kojoj je saopštio da napušta Pariz, uz dodatak da nije u stanju da odigra "tri uzastopna gema".

Njegovo ime će biti u zvaničnom žrebu grupa, a ukoliko bude odustao, uskočiće prva zamena – verovatno Huan Martin del Potro.

‘Bik sa Maljorke’ će u prestonici Engleske dobiti trofej namenjen igraču koji sezonu završava na broju 1, a njegov doctor Ruis Kotoro ističe da je tim već upoznat sa povredom.

"Nije nova povreda, već je stara pogoršana. Svi snimci i testovi pokazuju nam isto – tetiva pati trenutno je nategnuta. Problem kod tetiva jeste što one mogu da vas muče manje ili više, u zavisnosti od situacije, ali ćemo pokušati da ga osposobimo za London. Ako bude bio dobro, igraće, ali ako se stanje ne poboljša, neće nastupiti na Završnom Mastersu. Moraćemo da vidimo kako će se sve odvijati ovih dana", istakao je Kotoro.

Turnir osmorice najboljih, koji Rafael Nadal nikada nije osvojio, u Londonu počinje 12. i završava se 19. novembra, a titulu neće braniti Endi Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar