Cvajta: Grojter srlja ka Trećoj ligi! Darmštat opet sve prosuo!

U Berlinu Union savladao Sankt Pauli u derbiju.

Fudbal 05.11.2017 | 08:30
Cvajta: Grojter srlja ka Trećoj ligi! Darmštat opet sve prosuo!
Šta se to dešava sa Grojter Firtom? Klub koji je nekada ponosno nastupao u Bundesligi, sada nezaustavljivo srlja ka Trećoj ligi! 

Ni dve pobede u poslednja tri kola nisu pomogli Detelinarima da pronađu put do sreće, pošto su na gostovanju Regenzburgu doživeli novi, deveti poraz u sezoni (2:3).

Uspevao je Grojter dva puta da stigne po gol zaostatka, ali je na kraju veliki poklon domaćinu uručio upravo igrač Zelenih - Ričard Mađar.

Džaba to što je postigao gol za prvo izjednačenje na utakmici, kada je na kraju dozvolio da upravo njegovom greškom Regenzburg stigne do tri velika boda.

Regenzburg je poveo preko Nahrajnera u 20. minutu, a tačno pred odlazak na odmor Adamjan je poništio Mađarov gol. Tek što se igra zahuktala u drugom delu Kaliđuri je uspeo da donese novo poravnanje rezultata, ali je onda Mađar sve upropastio...

Ni posle šest utakmica bez pobede i samo tri osvojena boda u tom periodu Darmštat ponovo nije osetio slast pobede! Darmštat je bio tako blizu da odnese bodove iz Braunšvajgovog doma, ali je u finišu sve uprskao - 2:2.

Mada je domaćin prvi poveo i posle Suluovog autogola u 8. minutu, Darmštat je do kraja prvog i početka drugog dela izjednačio i preokrenuo rezulat. Prvo je Mehlem zatresao mrežu, da bi onda Kamavuaka doveo goste u vođstvo. A onda je, u poslednjim sekundama utakmice Šenfeld stavio tačku na utakmicu golom za veliki bod.

U meču gde se najviše očekivalo - pao je samo jedan gol. Union i Sankt Pauli su u Berlinu bili su na korak od toga da podele plen, ali je pobedu domaćem sastavu doneo Polter u drugom minutu nadoknade.

Union je tako zadržao korak sa vodećim dvojcem Cvajte, Fortunom i Kilom, koji imaju šest i tri boda više, uz po utakmicu manje.

NEMAČKA 2 - 13. KOLO

Petak
Kajzerslautern - Bohum 0:0

Sandhauzen - Duizburg 0:1 (0:1)
/Stopelkamp 8/

Subota
Braunšvajg - Darmštat 2:2 (1:1)
/Sulu 8 ag, Šenfeld 90+2 - Mehlem 30, Kamavuaka 52/

Regenzburg - Grojter 3:2 (2:1)
/Nahrajner 20, Adamjan 44, Mađar 68 ag - Mađar 32, Kaliđuri 47/

Union Berlin - Sankt Pauli 1:0 (0:0)
/Polter 90+2/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar