I "Čika Crni" bi na klupu BiH!

Bivši trener Partizana Vladimir Vermezović kandidovao se za upražnjeno selektorsko mesto "zmajeva".

Fudbal 02.11.2017 | 19:45
I "Čika Crni" bi na klupu BiH!
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nedavno se rastao sa Mehmedom Baždarevićem i od tada traju spekulacije ko će sesti na klupu reprezentacije.

U igri je bilo mnogo imena, a poslednji je kandidaturu podneo bivši trener Partizana Vladimir Vermezović.

Prema saznanjima iz Fudbalskog saveza BIH, njegova kandidatura nije odbačena "na prvu" kao što se to radilo gotovo sa svakim kandidatom iz Srbije u prošlosti, prenosi "Sportski žurnal".

Ipak, ne daju mu se velike šanse da bi mogao da bude izabran pre Amara Osima koji odlično poznaje funkcionisanje sarajevske fudbalske čaršije i ljudi u FS BiH i glavni je kandidat za selektora.

O izboru selektora zvanično treba da se izjasni i FS Republike Srpske.

Odluku o imenovanju novog selektora trebalo bi da donese komisija koju je formirao Izvršni odbora FS BiH, a koju čine Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović.

Da li će to biti zaista Amar Osim, još nije poznato. Njegov otac, član komisije, napominje da je on samo jedan od kandidata.

"Amar je samo jedan od kandidata. Uslove ima, zna da priča kad zatreba, ima i iskustvo, zreo je! Ako je pravi neka bude selektor, ne zbog prezimena", rekao je Ivica Osim.

Vladimir Vermezović takođe ima iskustva. Osim Partizana, koji je vodio u dva navrata, i kaljenja u ekipi Teleoptika, radio je i u Slovačkoj, u ekipi Spartaka iz Trnave, ali i u Južnoj Africi, gde je predvodio ekipe Kajzer Čifs i Orlando Pirate.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar