Nevil: Onaj ko je prodao Matića zaslužuje otkaz!

"Nisu zamijenili Matića. Nikada ga ne bih pustio da ode iz kluba, okovao bih ga za zidove trening centra", rekao je Nevil.

Fudbal 03.11.2017 | 16:45
Nevil: Onaj ko je prodao Matića zaslužuje otkaz!
"Plavci" su u četvrtom kolu grupe C doživjeli debakl na gostovanju kod Rome, izgubivši rezultatom 0:3, a Nevil je u izjavi za britanske medije bio brutalno iskren, te otkrio u čemu je, po njegovom mišljenju, problem aktuelnog šampiona Engleske.

"Šta je krenulo loše za Čelsi? Jedna riječ, Matić. To je tako jednostavno zaključiti. Trenutak kada su prodali Matića bio je velika greška. Kada su imali Matića ispred, a Kantea iza, imali su zaštitu. Ko god je donio tu odluku, mora da dobije otkaz. To je jedna od najgorih odluka koju sam ikada vidio u Premijer ligi", rekao je Nevil i nastavio:

"Ako bi pitali igrače Čelsija koga bi željeli vratiti, odgovor bi bio Matića. Čelsi ga je zamijenio nekim ko bi trebao raditi njegov posao Tiemoueom Bakajokom, ali on nije igrač koji može držati sredinu terenu. Nisu zamijenili Matića. Nikada ga ne bih pustio da ode iz kluba, okovao bih ga za zidove trening centra."

Uskoro će Matić ponovo zaigrati na "Bridžu", ali će biti na suprotnoj strani. Naime, u nedjelju u derbiju 11. kola Premier lige sastaće se Čelsi i Mančester, a ta utakmica bi mogla odrediti budućnost menadžera "plavaca" Antonija Contea.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar