Znamo šta Srbi rade sa selektorom! A Danci...?

Tako to rade Danci: Novi ugovor čoveku koji još nije ni otišao na Mundijal! Age Hareide objavio spisak igrača na koje računa za baraž mečeve protiv Republike Irske.

Fudbal 03.11.2017 | 13:15
Znamo šta Srbi rade sa selektorom! A Danci...?
Srbija prva u grupi i direktno na Mundijal, pa menja selektora - zvanično, zbog različitih pogleda Slavoljuba Muslina i čelnika FSS na izgled tima u Rusiji - a Danci drugi (iza Poljaka), sa neizvesnom budućnošću i glavnokomandujućim kome veruju. Zato, Age Hareide (64) ostaje na klupi popularnih Dinamita, jer je danas dobio novi ugovor, do leta 2020.

Norveški strateg koji je u jesen 2015. preuzeo Dance umesto Martina Olsena potpisao je papire kojma ostaje selektor tog tima još tri godine. Prvobitni ugovor je važio na dve, u slučaju plasmana na Mundijal bi se automatski produžio na još dve, ali u tamošnjem Fudbalskom savezu su procenili da je nekadašnji stručnjak Malmea pravi čovek za njih i odmah su rešili da ga ostave na funkciji do kraja narednog Prvenstva Evrope.

Sve to, da bude interesantnije, u osvit baraža za Prvenstvo sveta protiv Republike Irske. Dakle, kad još nije sigurno da će Danska uopšte videti Rusiju dogodine.

A za mečeve baraža (11. novembra u Kopenhagenu i 14. novebra u Dablinu), Age Hareide je pozvao 23 igrača. To su:

Golmani: Frederik Ronov (Brondbi), Jonas Lusl (Hadersfild), Kasper Šmajhel (Lester);

Defanzivci: Andreas Bjeland (Brentford), Andreas Kristensen (Čelsi), Henrik Dalsgard (Brentford), Janik Vestergard (Borusija Menhengladbah), Jens  Striger larsen (Udineze), Matijas Jorgensen (Hadersfild), Patrik Ankersen (Kopenhagen), Simon Kjer (Sevilja);

Vezisti: Kristijan Eriksen (Totenhem), Lase Šene (Ajaks), Lukas Larager (Bordo), Majk Jansen (Rozenborg), Pione Sisto (Selta), Tomas Dilejni (Verder), Vilijam Kvist (Kopenhagen), Andreas Korenlijus (Atalanta)

Napadači: Niklas Bendtner (Rozenborg), Nikolaj Jorgensen (Fajenord), Viktor Fišer (Majnc), Jusuf Poulsen (RB Lajpcig).

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar