Partizan ne zaboravlja legende - "Šoletov teren"!

Jedan od najboljih golmana koje je Jugoslavija imala, Milutin Šoškić, danas je dobio priznanje kluba sa kojim je igrao finale Kupa evropskih šampiona 1966. godine.

Fudbal 31.10.2017 | 19:45
Partizan ne zaboravlja legende - "Šoletov teren"!
Milutin Šoškić je golmanska legenda, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, čovek koji je utkao sebe u bogatu istoriju Partizana.

Partizan mu se danas, na neki način, odužio za života, nazvavši pomoćni teren koji se nalazi tik uz stadion crno-belih, baš po njemu. Od danas, nekada zvana "Blatuša", nosi ime jednog od najboljih jugoslovenskih golmana - Milutina Šoškića (31. decembra napuniće 80 godina).

Ovu svečanost podno istočne tribine stadina Partizana uvećali su svojim prisustvom još neki legendarni igrači Partizana, poput Marka Valoka, Branka Rašovića, još jednog golmana - Ivana Ćurkovića... Bili su tu i sadašnji selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, koji je u Partizanu bio i trener i sportski direktor, kao i sadašnji prvotimci crno-belih.

Fotoreporterima su pozirali trojica bivših čuvara mreže Partizana - Šoškić, Ćurković i Goran Pandurović, kao i sadašnji čuvar mreže Partizana Vladimir Stojković.

Milutin Šoškić je za FK Partizan nastupao od 1955. do 1966. godine (410 mečeva). Branio je u čuvenom finalu Kupa evropskih šampiona 1966. godine protiv Real Madrida, koji je Partizan izgubio 1:2.

Interesantna je priča kako je Šoškić postao kapiten Partizana.

"Igrali smo derbi protiv, mislim Dinama, i na tom meču se opraštao naš kapiten Bruno Belin. U jednom startu je bio neoprezan i napravio penal. Bilo mu je teško da se na taj način oprosti od crno-belog dresa i prišao mi je i šapnuo na uvo: 'Šole, molim te odbrani penal i predaću ti kapitensku traku'. Tako i bi… Ja se bacim, skinem penal, a Bruno odmah skinu traku i uruči mi je, da bih je sledećih 7 godina nosio ponosno na ruci", ispričao je Šoškić za klupski sajt.

Šoškić je pet godina branio za Keln (od 1966. do 1971. godine), za nacionalni tim je ubeležio 50 nastupa, a učestvovao je i u revijalnoj utakmici Engleska - Tim sveta, u kojem je bilo mnogo legendi svetskog fudbala.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar