Kesten za jaču i sjajniju kosu

Divlji kesten sadrži tanine koji jačaju dlaku i podstiču razmenu materija u ćelijama kože glave, što ubrzava rast kose. Da biste se uverili u blagodeti ovog ploda, napravite sami "domaći" losion za kosu.

Moda i ljepota 31.10.2017 | 11:56
Kesten za jaču i sjajniju kosu
Da li ste znali da divlji kesten jača kosu? Ispod njegove lepe crvenkasto smeđe, glatke kore, krije se prava riznica izuzetno blagotvornih minerala, skroba, vitamina B grupe, kao i vitamina A i C. Divlji kesten, takođe, sadrži tanine koji jačaju dlaku i podstiču razmenu materija u ćelijama kože glave, što ubrzava rast kose. Da biste se uverili u blagodeti ovog jesenjeg ploda,napravite sami "domaći" losion za kosu.

Oko 70 g oljuštenog i usitnjenog divljeg kestena stavite u litar vode i kuvajte oko 20 minuta. Procedite kroz gazu, sačekajte da se malo ohladi, pa dobijenu tečnost utrljajte u kosu odmah posle pranja. Losion nanosite tri puta nedeljno, najmanje mesec dana. Osim što sprečava isušivanje kože glave, ovaj prirodni preparat stvara i zaštitni omotač oko vlasi, dajući kosi savršen prirodni sjaj.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar