"Mreža I": Velika policijska akcija

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rano jutros započeli su istovremene pretrese na 21 lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme vrše pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području Travnika i jednoj lokaciji u Kaknju.

Bosna i Hercegovina 30.10.2017 | 08:35
"Mreža I": Velika policijska akcija
Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža jedan", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a koja je usmerena na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ova akcija predstavlja nastavak akcije "Mreža", koja je sprovedena u maju 2016. godine, u okviru koje je tada izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšeno, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Aktivnosti u okviru akcije "Mreža jedan" se poduzimaju u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a ostvarena je i odlična saradnja sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, te Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prenose federalni mediji.

Izvor: Agencije

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Lele

30.10.2017 07:40

Hvataju buraniju I politicke neovisne kandidate koji su u kriminalu. Clansku kartu u dzepi rjesen problem.Malo za raju malo za partiju

ODGOVORITE
Name

Mrgud

30.10.2017 08:06

ne mogu reći da nisi u pravu djelimično. ali, ta buranija nam truje djecu, covjece. pogledaj malo oko sebe i vidi sta nam se desava sa omladinom.

Name

re Lele

30.10.2017 09:23

meni tvoj komentar liči na odbranu krimosa, šta bi ti, da"buranija" ne bude hapšena? zaj*bi ti tu politiku, možda si s njima u talu? U pitanju je droga, haloo droga, koliko znam političari ne rade sa drogom. Ne branim političare, daleko od toga. Apsolutna podrška policiji, šteta je što ne radi palica, ona krijepi i djeluje umirujuće.

Name

Lele

30.10.2017 11:44

Politicari ne rade sa drogom? Malouman si u pm. Ne rade direktno nego indirektno . Ova buranija koju hapse su sitna buranija koja izvan kontrole tih politicara ili drzave.Sta mislis da bilo koji veci kriminalac moze da okrene stotine miliona sa drogom bez podrske politike I drzave? Najveci dileri na svijetu su obavjestajne sluzbe, policijske sluzbe koje daju podrsku onima koji za njih nabavljaju drogu. Da ne pisem nemas ti pojma kako to sve funkcionise.Amerikanci ratuju kad padne cijena goriva da bi opet skocila . Jer je vrijednost goriva povezana za dolar. Drzava takodje dila sa drogom ali preko kriminalaca koji rade za nju . Znas li ti koliko jedna drzava zaradi na tome? Vise nego na akcizama na cigare. Ali to je stroga tajna. Nemoj mislit da je ovaj svijet postavljen da bude prav I posten. Naprotiv. Sve sto se ne smije radi se tajno i u rukavicama. A tu se najvise okrece novca. Oruzje,narkotici ,finansiranje ratova,pranje novca ..itd

Name

SBUN

30.10.2017 13:56

Sav veliki kriminal je pod plastom nekih politicara ili politickih partija!?

Name

075

30.10.2017 07:59

Kada uhapse, optuže i osude bar 75% u F.BiH "članova" SDA, HDZ i SBB to bi bila akcija, a ovako je samo bacanje prašine u oči i kakva je to "vlast" da policija maskirana mora obavljati "akcije"!

ODGOVORITE
Name

drogarasturac

30.10.2017 08:29

Opet sitne ribe u mrezi, a one velike koje se bave privrednim kriminalom ostaju pod zastitom drzave.

ODGOVORITE
Name

BBSii

30.10.2017 10:12

Eeee kada ce neko u Zvorniku ovako neku akciju pokrenuti!!! Imam osjecaj da dileri kombinuju sa inspektorima i da su pod njihovim patronatom...

ODGOVORITE
Name

Sjajne Okice

31.10.2017 11:56

nikada